Універсалу Mazda 6 дісталися модернізовані двигуни

Универсалу Mazda 6 достались модернизированные двигатели

У лютому ми бачили на фірмових кадрах універсал-«шістку» лише спереду, а тепер можна оцінити, як змінилася корму. Виявилося, незначно: оптика незаймана, але в перекроенном бампері видно більш великі вихлопні патрубки, зсунуті ближче до його країв.

Модель Mazda 6 почала своє оновлення ще в минулому році, з седана. А універсал фірма приберегла до нинішнього березня. Власне, перші знімки і перші дані про нього компанія оприлюднила ще перед женевської прем’єрою, а за підсумками виставки залишилося дещо уточнити. Скажімо, японці розповіли про мотори для Європи.

Универсалу Mazda 6 достались модернизированные двигатели

Зміни в передній частині машини в салоні повторюють седан, представлений раніше.

Переробленої моделі дісталися і нещодавно змінені двигуни. Так, дизель Skyactiv-D 2.2 став продуктивніше. Його потужність була збільшена з 175 до 184 л. с., а максимальний обертовий момент — з 420 до 445 Н•м. За це спасибі новим поршням і новим швидкодіючим пьезофорсункам з декількома отворами, двоступеневому турбонаддуву із змінною геометрією. Помінявся і селективний сечовини нейтралізатор SCR, що знижує викиди оксидів азоту.

Универсалу Mazda 6 достались модернизированные двигатели

Крім іншого, для оновленої Мазди 6 дизайнери приготували нові колісні диски на 17 і 19 дюймів з «скульптурним» малюнком.

Универсалу Mazda 6 достались модернизированные двигатели

Адаптивний круїз-контроль навчився повної зупинки та відновлення руху у всьому діапазоні швидкостей, обмежувач швидкості тепер пов’язаний з читанням знаків, перероблені адаптивні діодні фари: вони краще керують формою променя і світять на 80 м далі колишніх. Активний піднімає капот став стандартним. Ще з’явилися круговий огляд і автоматичне утримання на ухилі.

Мотор Skyactiv-G 2.0 змінені впускні канали, перероблені форсунки і піднято тиск уприскування, перекроєні поршні, поршневі кільця та регулювальний клапан системи охолодження. Номінальні характеристики збережені, але на низьких обертах крутний момент став вище на 6,2%. Також для універсала заявлений вже відомий двигун Skyactiv-G 2.5 в його останній варіації, тобто з системою відключення половини циліндрів на малих навантаженнях. Такі зміни для Старого Світу. Нагадаємо, що в Росії універсал Mazda 6 не продається і не планується. Що до рестайлінгового седана, то терміни його появи у нас ще не визначені, як і його мотори.

Було — стало

Универсалу Mazda 6 достались модернизированные двигатели