Розкрилася модель Lamborghini Huracan Spyder Performante

Раскрылась модель Lamborghini Huracan Performante Spyder

Як і у купе, всіма параметрами машини в русі, включаючи активну аеродинаміку, займається блок Lamborghini Piattaforma Inerziale.

В
Швейцарії дебютував відкритий варіант моделі Lamborghini Huracan Performante — Spyder Performante. Само собою, основна родзинка спорткара — система активної аеродинаміки Aerodinamica Lamborghini Attiva (ALA), яка зробила новачка дуже прудким. Нехай навіть рекорди трас на ньому ставити навряд чи хтось захоче.

Раскрылась модель Lamborghini Huracan Performante Spyder

Завдяки кованому композиту (спліттер і антикрило, задній бампер, дифузор, кришка моторного відсіку) суха маса Spyder Performante (1507) на 35 кг нижче, ніж у вихідного спайдера. Звичайно, різниця з аналогічним купе Performante нікуди не поділася, вона легше родстера більш ніж на центнер.

Нагадаємо, що ALA вміє не тільки різко змінювати рівень лобового опору машини і притискної сили (перемикання відбувається швидше, ніж за 0,5 с), залежно від умов руху, швидкості та кута відхилення керованих коліс. Ще вона генерує на дузі різну завантаження на правій і лівій частинах антикрила, що допомагає швидше проходити повороти. І ця «активна добавка сама по собі набагато цінніше сухих цифр, які свідчать, що «атмосферник» 5.2 V10 — 640 л. с. (+30 сил до базової версії), 600 Н•м (+40 «ньютонів») — розганяє «листівку» з нуля до сотні за 3,1 (всього на 0,2 повільніше купе Performante) і дозволяє набрати швидкість 325 км/год (ідентично).

Раскрылась модель Lamborghini Huracan Performante Spyder

Італійці кажуть, що м’яка дах ні в якому разі не заважає системі ALA працювати, а тому перед нами, за словами глави компанії Стефано Доменікалі, «зеніт розвитку моделі Huracan в поєднанні з підвищеними емоціями від водіння відкритої машини».

Як і купе, родстеру подарована перекалиброванная система стабілізації, нові налаштування системи зміни режимів руху ANIMA, постійний повний привід. Ціна такого Lamborghini в Європі становить 219 585 євро, що на 24 545 євро більше, ніж просять за купе Huracan Performante. Постачання почнуться влітку. На жаль, як розповіли Драйву в російському представництві фірми, на нашому ринку Huracan Spyder Performante продаватися не буде, незважаючи на те, що купе Huracan Performante у нас є, як і простий спайдер.

Раскрылась модель Lamborghini Huracan Performante Spyder

Електрогідравліка відкриває дах за 17 з на швидкості до 50 км/год. Окремий привід дозволяє піднімати і опускати заднє скло, яке при прибраному верху грає роль вітрового екрану.

Цікаво, що купе Huracan Performante не тільки стало одним з найшвидших дорожніх автомобілів на Нюрбургринзі (його час 6:52.01), але і встановив у минулому році ще вісім рекордів кола для серійних машин на інших трасах (за кермом були журналісти, видання вказані в дужках): Ваїрано (Quattroruote — 1:09.43), Балокко (Auto — 2:38.07), «Контидром» (Auto Zeitung — 1:29.6), Світу (Autocar — 1:05.03), Роутон (The Grand Tour — 1:16.8), Боксберг (Auto Motor und Sport — 42.3), Le Mans Bugatti (Sport Auto — 1:42.49), Кільце Рейну (Sport Auto — 57.5).