На паркетник Lexus UX дебютували нові агрегати

На паркетнике Lexus UX дебютировали новые агрегаты

Довжина кросовера дорівнює 4495 мм (він трохи довше однойменного концепту), ширина — 1840, висота — 1520, колісна база — 2640 мм (до речі, це між старим Audi Q3 і BMW X1).

Про
блик компакта Lexus UX фірма розкрила ще до початку автошоу в Женеві, а тепер поділилася повним набором знімків, а головне — розповіла про начинку автомобіля. Як виявилося, тут з’являться нові двигуни і трансмісії. І не дивно, адже UX став першим серійним Лексусом на новій «візку» GA-C (стійки McPherson спереду і подвійні поперечні важелі ззаду). Обіцяні самий низький центр ваги в своєму класі та їздові якості як у хетчбека. (GA-C — одна з платформ архітектури TNGA і використовується в Пріус і C-HR, майбутніх Аурисе з Короллой.)

Модель отримала рельєфні крила, хитромудру решітку радіатора з малюнком, вид якого залежить від кута зору, і сполучені світловою лінією ліхтарі. Вона складається з 120 діодів і плавно звужується до центру, де досягає мінімуму товщини в три міліметри. До речі, форма крил і навіть вигин ліхтарів підібрані так, щоб забезпечити аеродинамічну ефективність, аеродинамічно оптимізовані і колісні диски.

На версії UX 200 покупці побачать новий дволітровий мотор з високим тепловим ККД (близько 40%), регульованими фазами на впуску («інтелектуальна» система VVT-iE), масляним насосом змінної продуктивності і просунутою системою охолодження. Компанія не уточнює, але це явно родич представленого недавно високоефективного агрегату Тойоти. Мотор буде доступний з принципово новим варіатором Direct Shift CVT. Він оснащений стартовою передачею на основі пари шестерень, як у «механіки» або «робота», а після початкового розгону переходить на вариаторную частина. Так вдалося розширити діапазон передавальних чисел, поліпшити відгук на газ та підвищити економічність.

На паркетнике Lexus UX дебютировали новые агрегаты

Інтер’єр, на перший погляд, нагадує інші Лексуси…

Друга новинка під капотом: гібридна система четвертого покоління на основі дволітрового ДВС високої ефективності (адаптація вже згаданого вище мотора). Разом з електродвигуном він розвиває 178 л. с. і призводить передню вісь через безступінчату трансмісію. У вигляді опції такого гібриду з індексом UX 250h покладено електричний повний привід E-Four з окремим електродвигуном на задній осі.

На паркетнике Lexus UX дебютировали новые агрегаты

…але тут є принципово нова родзинка: ручки дефлекторів, що регулюють і напрямок, і силу потоку. Вони забезпечені крихітним діодом підсвічування і дзеркальною підкладкою для створення ефекту глибини. При цьому енергію отримують по бездротовому каналу, використовуючи електромагнітний резонанс.

Система доповнено новою нікель-металогідридні батареєю, яка компактніше попередньої (поміщається під задніми кріслами і не заважає багажника) і оснащена поліпшеною системою охолодження. А керує всім цим господарством комплекс систем Predictive Efficient Drive і Predictive State of Charge. Він аналізує стиль водіння і передбачає зміни в трафіку, а також умови на маршруті, вибираючи оптимальний режим роботи установки для найбільшого заряду батареї.

На паркетнике Lexus UX дебютировали новые агрегаты

Версія F Sport означає кілька характерних штрихів в екстер’єрі та салоні, спортивні сидіння, перенастроюючу підвіску і ексклюзивні 18-дюймові колісні диски.

Розробники ще не розкрили повні характеристики, зате згадали заходи по зниженню маси. З алюмінієвих сплавів тут виконані бічні двері, крила і капот, а п’яті двері — з полімеру. Для збільшення жорсткості кузова крім звичайної зварювання використана лазерна, а також клейові з’єднання. Автомобіль отримав останнє покоління комплексу безпеки Lexus Safety System+. У російському представництві компанії Драйву розповіли, що питання про постачання «ю-ікси» до нас розглядається, але поки ніяких конкретних термінів немає.