Компанія Ford побудувала систему збору дощової води

Компания Ford построила систему сбора дождевой воды

Якщо сильний дощ, то на заповнення бачка омивача доверху потрібно всього п’ять хвилин.

Деніел і Лара Крон, брат і сестра з німецького Юлиха, запропонували використовувати дощову воду для подальшого очищення лобового скла. Під час зливи на лобове і дах виливається просто гігантську кількість води, яка стікає на дорогу і пропадає даремно. Якщо її зібрати в бачок омивача, то в подальшому можна застосувати замість купованої омивайкі. Нехитра ідея припала до душі фахівцям компанії Ford, які створили зразок такої системи. Спочатку вони побудували прототип на основі окремого скла, а потім і обладнали мінівен Ford S-MAX трубками, соединившими улоговину під лобовим склом і дренажні отвори з бачком для омиваючої рідини. Робота була представлена 22 березня, у Всесвітній день води.

Деніел і Лара перемогли зі своїм проектом на місцевому науковому дитячому конкурсі. Вони побудували масштабний прототип пристрою, вмонтувавши маленький водяний насос від іграшки і фільтр в модельку Фокуса RS.

Крони придумали ідею збору води після випадку з батьком. Він хотів очистити лобове скло від розлучень після дощу, але в бачку води не виявилося. «Це був справжній злива. Вода була скрізь, крім бачка склоомивача. Ми з сестрою вирішили, що це дуже смішно, а потім вирішення проблеми прийшло само собою. Потрібно просто використовувати дощову воду», — розповів 11-річний Деніел. «Ми не могли повірити, що ніхто до нас не додумався до цього», — заявила дев’ятирічна Лара.

Компания Ford построила систему сбора дождевой воды

Компанія Ford не вперше звертається до теми економії природних ресурсів і води зокрема. Так, у 2016 році вона побудувала дослідну систему отримання питної води з автомобільного кондиціонера. Той конденсат, що в ньому накопичується, зазвичай просто виливається на асфальт. Але його можна фільтрувати і пити.

Розробники кажуть, що водії витрачають у середньому 20 л води на рік у вигляді омивайкі, а прісна вода — дуже цінний ресурс, який потрібно берегти. Причому рішення було буквально під носом». Якщо б всі машини в Європі використовували таку систему, то економити б шість мільярдів літрів чистої води в рік. Звичайно, інженери спрощують ситуацію. Адже в справжній омывайке є ще різні компоненти (поверхнево-активні речовини) для кращого очищення забруднень, а в зимову — і добавки проти замерзання. І все ж у теплу пору року як дармовий джерело води дощ можна було б використовувати.