Хетчбек Mitsubishi Colt отримав шанс на відродження

Хэтчбек Mitsubishi Colt получил шанс на возрождение

Ім’я Colt японці взяли на озброєння в 1962 році. Так називалися седани, трьох-, пятидверки і навіть пікапи. Історія Кольта завершилася в 2012-м, коли рестайлінговий хетчбек став схожий на Lancer.

Гійом Картьє, головний менеджер з продажів Mitsubishi в Європі, на Женевському шоу поспілкувався з виданням Autocar. Він сказав, що його бренд розробляє конкурента Renault Clio, але остаточне рішення ще не прийнято, оскільки така модель повинна щорічно знаходити у всьому світі не менше 100 000 покупців. Інакше витрати не будуть виправдані. Картьє додав: у марки є три знакових назви — Pajero, Lancer і mitsubishi Colt. Зрозуміло, що малолітражці підходить тільки останнім з них.

Хэтчбек Mitsubishi Colt получил шанс на возрождение

Це поточна версія хетча Mitsubishi Mirage, який шість років тому прийшов на зміну Йому. Зірок з неба він не вистачає. Американці в 2017-му купили 22 386 машин, а в Європі, де модель зветься Space Star, реалізовано 30 016 штук. У Міражу є брат-седан Attrage. Його справи ще гірше.

В минулому році пройшла інформація, що наступний Mitsubishi Mirage вирішено уніфікувати з Clio. Цього вимагає політика альянсу. Насамперед йдеться про платформу CMF-B (на ній базується Nissan Micra). Мабуть, експеримент з Міражем визнаний невдалим, і японці перейменують п’ятидверку Mirage назад у Colt. Але реформа відбудеться вже після 2020-го, оскільки до кінця десятиліття актуальний портфель Mitsu вважається сформованим.