Хетчбек BMW першої серії побудують на новій платформі

Хэтчбек BMW первой серии построят на новой платформе

В новому сімействі BMW першої серії будуть трьох — і п’ятидверні хетчбеки і седани. Ще, за чутками, на ринок випустять ліфтбек другої серії Gran Turismo. А ось «двушки» наступного покоління в кузові купе і кабріолет, які наблизяться до 2020-го і 2021 році відповідно, збережуть задньопривідну платформу.

Революційні зміни в компанії BMW, пов’язані з переходом на передній привід, вже торкнулися моделі першої серії. Поки в Європі все ще продають задньопривідні «одинички», в Китаї з минулого року вже доступні однойменні передньопривідні седани. Ринок Піднебесної прийняв чотиридверку обережно ― з лютого 2017 по лютий 2018 року китайці купили 40 659 машин. Для порівняння, длиннобазная «трійка» розійшлася тиражем 135 259 штук. Але незворотний процес уже запущений, і в 2019 році BMW першої серії стане передньопривідною навіть на європейських ринках. Правда, новинка розробляється на новій модульної платформі FAAR.

Хэтчбек BMW первой серии построят на новой платформе

За непідтвердженими даними, топ-версією хетчбека серії F40 стане повнопривідний BMW M130iX у виконанні M Performance. Під капотом у машини пропишеться дволітровий турбомотор потужністю трохи більше 300 сил. Дебют намічений на 2020 рік.

Як пише видання Autocar, посилаючись на інсайдерів, це буде «візок», не розроблена з нуля, а зроблена на основі архітектури UKL. На ній базуються останні моделі Mini і компактвени BMW другої серії. Однак платформа FAAR зі стійками McPherson спереду і многорычажкой ззаду буде більш гнучкою (на її основі плануються гібриди і повноцінні електрокари) і дешевої у виробництві. Що стосується самої моделі BMW першої серії нового покоління (індекс F40), то у неї серйозно зміняться пропорції кузова, стане просторіше салон, особливо на задньому ряду, і додасть в обсязі багажник.

Хэтчбек BMW первой серии построят на новой платформе

Технічною начинкою з прийдешнім гібридом першої серії поділиться заряджає компактвен BMW 225xe Active Tourer. В останнього силова установка складається з 136-сильного двигуна 1.5 і 88-сильного електромотора. Сумарна віддача ― 224 сили і 385 Н•м.

На відміну від седана F52, хетчбеки першої серії будуть не тільки передньо-, але і повнопривідними з багатодисковою муфтою на задній осі. А ось бензинові двигуни очікуються загальні. Це турбомотори 1.5 2.0, які на седані видають 136 і 192-231 л. с. На машинах для Старого Світу також очікуються турбодизелі 1.5 2.0 від кросовера BMW X1, на якому їх потужність варіюється від 116 до 190 сил. Плюс в гамі з’являться версія з стартер-генератором і 48-вольтової бортовою мережею, а також повноцінний гібрид з «турботройкой» 1.5, електромотором і літій-іонною батареєю.