BUGATTI показала гіперкар за 3,67 мільона доларів

Компанія Bugatti привезла на автосалон до Женеви нову модифікацію гіперкара Chiron під назвою Sport. Бажаючим придбати машину доведеться заплатити мінімум 3,67 млн ​​доларів. Таким чином, це один і найдорожчих серійних автомобілів, які були показані на нинішньому мотор-шоу.

Всупереч очікуванням, автомобілю не додали потужності, як повідомлялося раніше. Однак машина стала легше на 18 кілограмів стандартної версії автомобіля і отримала модернізовану підвіску. Також гіперкар відрізняється новим аеродинамічним обвісом з карбону. Так, машину укомплектували іншими патрубками випускної системи, видозміненою кришкою моторного відсіку і спеціальними склоочисниками, які на 77% легше своїх аналогів.

Інженерам вдалося на 10% підвищити жорсткість амортизаторів гіперкара в режимі Handling. У компанії заявили, що завдяки цим доопрацюванням, Chiron Sport набагато швидше може проходити повороти. Так, новинка змогла проїхати тестову трасу Bugatti Nardo на 5 секунд бистріше стандартного гіперкара.

Машина оснащується 8,0-літровим агрегатом W16 з чотирма турбінами. Динамічні характеристики гіперкара залишилися без змін. Так, автомобіль здатний розганятися до 100 км / год за 2,5 секунди, а його максимальна швидкість «з метою безпеки» обмежена 420 км на годину.

«Ми розробили Chiron Sport для клієнтів, які хочуть ще більше спорту під час їзди по звивистих дорогах. Для нас було важливо залишити унікальний характер Chiron – поєднання максимальної продуктивності, прискорення, максимальної швидкості з розкішшю, комфортом і практичністю», – розповів глава Bugatti Стефан Вінкельман.