У седанів Mazda 6 в Росії виявлена проблема з гальмами

У седанов Mazda 6 в России выявлена проблема с тормозом

У попередній раз Mazda 6 у нас викликалася на ремонт у березні 2017 року, і виною тому були вибухають подушки безпеки фірми Takata.

Л
літку минулого року з цієї причини було відкликано 227 814 автомобілів в Японії і 228 000 машин в США. Тепер сервісна акція добралася і до нас, але потрапили під неї лише 1758 седанів Mazda 6, тоді як «матрьошки» чомусь залишилися осторонь. Нагадаємо, проблема в тому, що механічний гальмо стоянки з тросовим приводом може включатися під час руху, а на парковці, навпаки, діяти не в повній мірі. Кілька аварій в Європі і Америці вже сталося. На щастя, обійшлося без жертв.

У седанов Mazda 6 в России выявлена проблема с тормозом

Захисний чохол заднього гальмівного супорта недостатньо добре перешкоджає проникненню вологи, особливо в холодну погоду. Утворюється корозія, наслідком чого є заїдання і підклинювання механізмів, а також лякаючі шуми.

На станції техобслуговування доведеться заїхати власникам «шісток», які були реалізовані з 2012 року по 2015-й. Дилери перевірять вали привода стоянкового гальма задніх супортах. Якщо виявиться корозія, вузли замінять в зборі. Якщо ні, встановлять модифіковані захисні чохли. Все безкоштовно. Звіртеся зі списком VIN-кодів на сайті Росстандарту або дочекайтеся запрошення на ремонт.