Новий Citroen Berlingo росіянам доведеться почекати

Новый Citroen Berlingo россиянам придётся подождать

Тепер Berlingo витриманий в єдиному стилі з кросоверами Citroen C3 Aircross, C5 Aircross і хетчбеком Cactus. Капот став коротшим і вище, підвелася і поясна лінія. Площа скління, схоже, зменшилася. Дизайнери кажуть, що намагалися зробити вигляд неагресивним. Дивіться відео.

До
омпактвэн Citroen Berlingo у третьому поколінні поміняв застарілу «візок» PSA PF2 на модульну платформу EMP2. Це дозволило вперше створити дві версії «каблучка»: п’ятимісну M і XL для сімох пасажирів. У «емки» довжина становить 4400 мм, колісна база — 2780. Показники «ікс-еля» — 4750 і 2970 мм Лінійка двигунів включає бензиновий PureTech 1.2 (110, 130 л. с.) і дизель BlueHDi 1.5 (75, 100, 130 сил). Найбільш потужні мотори будуть запропоновані з восьмидиапазонным «автоматом», інші агрегатуються тільки з шестиступінчастою «механікою».

Новый Citroen Berlingo россиянам придётся подождать

Покупці зможуть вибирати з восьми кольорів кузова між чорним, білим, червоним, синім, зеленим, пісочним і двома відтінками сірого. Яскраві акценти на захисних накладках Airbump і противотуманках — варіанти персоналізації. Максимальний розмір легкосплавних дисків — 17 дюймів.

Новый Citroen Berlingo россиянам придётся подождать

Салон змінився. Медіацентр Citroen Connect Nav з дисплеєм восьмидюймовим і навігацією підтримує інтерфейси Android Auto, Apple CarPlay і MirrorLink. Є кнопка SOS і бездротова зарядка для смартфонів. Обсяг багажника версії M — 775 л, XL — 1050 л при п’яти місцях.

В число 19 електронних помічників входять адаптивний круїз-контроль, система Grip Control з режимами Standard, «сніг», «бруд», «пісок» і ESP Off, автоторможение, моніторинг розмітки, дорожніх знаків і втоми водія, асистент при рушанні на підйомі, самопарковщик і так далі. Новий Berlingo вийде на ринок Європи у другому півріччі, після березневої прем’єри в Женеві. Російський офіс Сітроена повідомив Драйву, що в 2018-му компактвен до нас не потрапить, оскільки справ по горло — це запуск кросоверів Aircross і локалізація виробництва фургонів.

Історія

Новый Citroen Berlingo россиянам придётся подождать

Назва ситроеновского вена походить від французького слова Berlingot. Так звалася карета, розроблена в 1660-1670 роках за замовленням генерала Фрідріха-Вільгельма Бранденбурзького. Кабіна цього екіпажу не прироблена до шасі намертво, а висить між двох «рейок» на шкіряних ременях, що по тим часам забезпечувало небачений комфорт. Замовник зробив на своїй інноваційної кареті подорож з Берліна в Париж для французів віз стала сенсацією, і вони дали їй ім’я на честь міста, звідки екіпаж прибув.

Новый Citroen Berlingo россиянам придётся подождать

Виходу серійного вена у 1996 році передувало тріо шоу-карів, в яких було використано назву Berlingo. На Паризькому автошоу красувалися концептуальний хетч Berlingo Berline Bulle (провісник Сітроена C3), пляжний серфінг-кар Berlingo Coupé de Plage з дизайном від ательє Bertone і, власне кажучи, Berlingo Grand Large Concept, який ліг в основу конвеєрного «каблучка».

Новый Citroen Berlingo россиянам придётся подождать

Перше покоління Berlingo, побудоване на базі соплатформенних моделей Citroen ZX і Peugeot 306, вийшло на ринок в кінці 1996 року. Тоді ж дебютував брат-близнюк Peugeot Partner. Новий вантажопасажирський вен прийшов на зміну «каблука» Citroen C15 (1984-2005 рр..) і оснащувався моторами об’ємом від 1,1 до 2,0 л, чия потужність варіювалася в межах 60-90 л. с. Альтернативи п’ятиступінчастою «механіці» не було. Зате існувала електрична версія Berlingo Electrique: заряду нікель-кадмієвих акумуляторів ємністю 100 А•год вистачало на 95 км пробігу. У 1997-му Berlingo разом з Партнером отримали європейську премію Van of the Year («Вен року»). Утилітарні моделі швидко набрали популярність. В Аргентині машини першої генерації проводяться досі.

Новый Citroen Berlingo россиянам придётся подождать

Прем’єра «другого» Berlingo відгриміла на Женевському автошоу 2008 року. Автомобіль, побудований на новій для нього платформі, як у моделі Citroen C4 Picasso, став на 20 см довший. У моторній гамі залишилися тільки «четвірки» 1.6: бензинові потужністю від 90 до 120 л. с. і дизельні з віддачею 75-120 сил. До початкової «механіці» приєднався шестиступінчастий «робот» ETG-6. Вен став безпечнішим: ABS і ESP увійшли в базову комплектацію, стало більше подушок. Крісло водія тепер регулюється по висоті, а кермо і по вильоту, важіль коробки переїхав на передню панель. Всередині стало більше місця для зберігання, з’явилися нові можливості трансформації салону.

Новый Citroen Berlingo россиянам придётся подождать

У 2012-му Berlingo пережив чисто косметичний рестайлінг, а на початку цього року приміряв всюдихідний «костюм» — його продемонстрував концепт Berlingo Mountain Vibe (на фото). Публіка очікувала, що в наступному поколінні вен стане подобою кросовера, адже саме за таким рецептом перекроїли свої стрімко втрачають популярність компактвени фірми Opel, Renault та інші.

Новый Citroen Berlingo россиянам придётся подождать

На початку 2015 року Berlingo знову трохи оновився. Корекції піддалися решітку, передній бампер, деталі інтер’єру. У гамму додалися дизелі BlueHDi 1.6 (75, 100, 120 л. с.). «Каблук» навчився самостійно гальмувати на швидкостях до 30 км/год… За всю історію моделі продажу в 17 країнах досягли 3,3 млн одиниць. На багатьох ринках Berlingo — найпопулярніший Citroen.