На кросовер Ford Edge дебютував новий битурбодизель

На кроссовере Ford Edge дебютировал новый битурбодизель

З 2016-го по 2017 рік в Старому Світі купили понад 26 000 пятидверок Ford Edge останньої генерації. У Сполучених Штатах модель, звичайно, в рази популярнішою: за останні пару років американці придбали трохи більше 277 000 машин.

До
россовер Ford Edge другого покоління вийшов на європейський ринок з дворічним запізненням — у 2016 році. Але у випадку з рестайлинговыми версіями виведення на ринки США і Старого Світла пройде одночасно. Машину для Штатів показали в минулому січні на Детройтському автосалоні, і її продажі стартують влітку. А євро-Edge представили сьогодні. Його реалізація також почнеться в середині цього року. По обидві сторони Атлантики паркетник виглядає однаково як зовні, так і всередині. Головна відмінність криється під капотом. Гамма двигунів у європейській моделі складається суцільно з дизелів. І серед них затесався новий агрегат, яким ще жоден євро-Ford не оснащувався.

На кроссовере Ford Edge дебютировал новый битурбодизель

Ford Edge ST-Line виглядає дорого: в колір кузова забарвлені майже всі зовнішні елементи, встановлені 20-дюймові колеса (за доплату на дюйм більше) та оригінальні випускні патрубки по краях заднього бампера. Плюс у таких машин переналаштовані підвіска і рульове управління.

Це чотирициліндровий мотор 2.0 сімейства EcoBlue з двома разновеликими турбокомпресорами і акумуляторним уприскуванням останнього покоління. Цей битурбодизель вже ставлять на пікап Ford Ranger Raptor, на якому агрегат розвиває 214 к. с. і 500 Н•м. А ось у Эджа потужність виявиться ще вищою ― 238 сил! Хоча інформації по крутному моменту поки немає. Відомо, що топ-версія буде виключно повнопривідною і з восьмиступінчастим «автоматом». Очікуються й інші виконання з менш продуктивним турбодизелем EcoBlue 2.0 ― на 150 або 190 сил. У першому випадку передній привід поєднується з двома педалями, у другому ― привід на обидві осі з «механікою».

На кроссовере Ford Edge дебютировал новый битурбодизель

Покупцям запропонують чотири комплектації ― Trend, Titanium, Vignale і псевдоспортивная ST-Line. Тільки в останньому виконанні Edge всередині може похвалитися кермом з перфорованою шкірою і червоною прострочуванням, передніми кріслами з розвиненою бічною підтримкою і комбінованою шкірою і оббивкою штучною замшею.

А ще розробники особливу увагу приділяють новому обладнанню, що з’явився на Едже. Наприклад, це індукційна зарядка смартфона, технологія поставарийного автоматичного гальмування, помічник активного маневрування (допомагає інтенсивніше крутити кермо задля уникнення зіткнення) і радарний круїз-контроль з функцією stop & go і системою утримання автомобіля в центрі смуги. І це на додаток до вже наявних опцій у вигляді автоматичного гальмування перед перешкодою, моніторингу сліпих зон і розпізнавання дорожніх знаків.