Концепти Tata H5X і 45X похвалилися новою архітектурою

Концепты Tata H5X и 45X похвастались новой архитектурой

Кросовер H5X першим втілив нову дизайнерську філософію Impact 2.0. Довжина машини — 4575 мм, ширина — 1960, висота — 1686, колісна база — 2740 мм

До
компанія Tata Motors представила на виставці Auto Expo у Нью-Делі два шоу-кара: середньорозмірний кросовер Tata H5X і преміальний хетчбек Tata 45X. Обидва віщують серійні моделі. Паркетник використовує нову архітектуру OMEGA-Arc (Optimal Modular Efficient Global Advanced Architecture). Це модифікована індійцями платформа LR-MS (D8) зі стійками McPherson спереду і многорычажкой ззаду, на якій побудований Land Rover Discovery Sport. (Нагадаємо, що Tata — власник JLR.)

Концепты Tata H5X и 45X похвастались новой архитектурой

«Екстраординарна зовнішність, ретельно вивірений інтер’єр, безмежні можливості для мережевих підключень». Фірма Tata, колись побудувала найдешевший в світі автомобіль Nano , впевнено крокує в люксовий сегмент.

За неофіційними даними, Tata H5X встане на конвеєр в 2019 році. Вона готова до серії на 80-85%. Кросовер отримає дволітровий турбодизель MultiJet II у двох варіантах форсировки: 140 к. с. для п ‘ версії і 170 сил для машини з трьома рядами сидінь. Ну а концепт Tata 45X займе в лінійці позицію над хэтчем Tiago. У «сорок п’ятого» теж нова платформа ALFA-Arc (Agile Light Flexible Advanced Architecture). Її Tata розробила самостійно, і не виключено, що концерн JLR приміряє гнучку і легку модульну «візок» на свої компактні моделі.

Концепты Tata H5X и 45X похвастались новой архитектурой

Футуристичний хетчбек знову ж виконаний в стилі Impact 2.0 і демонструється на Auto Expo у заскленому боксі. Ні помацати, заглянути в салон не можна. У довжину Tata 45X налічує 4253 мм, ширина — 1850, у висоту — 1451, колісна база — 2630 мм

Відеоролик натякає, що нові Результати будуть здатні до автономного руху, підтримуючи комунікацію з іншими автомобілями та інфраструктурою. На кадрах миготить салон хетча 45X.

Згідно з прогнозами, другий концепт знайде серійний вигляд не раніше 2020 року. Хетчбеку пророкують бензиновий мотор 1.2, півторалітровий дизель, гібридну і суто електричну модифікації. Головними конкурентами «сорок п’ятого» в Індії вважаються Suzuki Baleno і Hyundai i20. До речі, на автошоу можна побачити і середньомоторне купе Racemo, що дає надію на разморозку сміливого проекту.