Збірка фастбеков Kia Stinger почалася в Калінінграді

Сборка фастбеков Kia Stinger началась в Калининграде

Конкурентами Стінгера у нас бачаться BMW третьої та четвертої серій. Силоньок у них менше, але грошей доведеться віддати більше. До речі, багато «баварці» теж збираються на «Автоторі».

Л
окализацией виробництва моделі Kia Stinger це назвати не можна. Адже мова йде не про повному циклі, а про великовузлового SKD-складання із корейських машинокомплектів. Таким методом на калінінградському «Автоторі» вже випускають десяток моделей KIA, приміром, флагманський седан Quoris. Стингеру в Росії відведена роль гало-кара, стало бути, «одомашнювати» його можна і потрібно тільки для скорочення витрат при перетині кордонів.

Сборка фастбеков Kia Stinger началась в Калининграде

Як бачимо на фото з «Автотора», вузли дійсно — крупніше нікуди. І кузов і шасі зібрані майже повністю. Залишається тільки їх «одружити». Обсяг виробництва Стінгера менеджери KIA не називають.

Для нашої країни базовим стане задньопривідний фастбек з «турбочетверкой» 2.0 T-GDI (247 к. с., 353 Н•м), а топової — GT-версія з двигуном V6 3.3 Twin-Turbo GDI (370 к. с., 510 Н•м). Другий мотор буде доступний тільки з повним приводом. (Дизеля нас позбавили.) Коробка передач в обох випадках — восьмиступінчастий «автомат» з підрульовими пелюстками. Стартова ціна оголошена: 1 999 900 рублів. Вже зібрано близько 500 попередніх замовлень. Подробиці комплектацій і весь прайс дізнаємося в лютому, а машини клієнти почнуть отримувати в березні.