Європейський хетчбек Kia Rio прикинувся «зарядженим»

Европейский хэтчбек Kia Rio притворился «заряженным»

У продаж на європейському ринку Kia Rio GT-Line з «турботройкой» 1.0 надійде навесні цього року. Модифікації 1.2 та 1.4 і преселектив, покликаний замінити архаїчний чотириступінчастий «автомат», будуть доступні з третього кварталу 2018-го.

П
ятидверка Kia Rio, продається в Європі, схожа на заготовку під хот-хетч. Зі зміною поколінь вона стала ширше і нижче, отримала рельєфний передній бампер з широким зівом повітрозабірника, а біля заднього з’явилася вставка з чорного пластика в стилі BMW з М-пакетом. Плюс клієнтам запропонували опціональні 17-дюймові легкосплавні колеса. Тему можна було б розвинути, але корейці обрали спрощений варіант. Для Rio підготували спортивний пакет GT-Line, як це азіати вже зробили для моделей Picanto, Sportage, Optima і навіть Sorento Prime. Відмінності від менш дорогих версій — в зовнішньому і внутрішньому декорі.

Европейский хэтчбек Kia Rio притворился «заряженным»

Спочатку у Rio GT-Line шість подушок безпеки, але за підігрів сидінь і керма, мультимедійний комплекс з семидюймовим дисплеєм і навігацією доведеться доплачувати. Як і за системи безпеки, на зразок автоматичного гальмування та попередження про вихід зі смуги.

Европейский хэтчбек Kia Rio притворился «заряженным»

За російськими мірками, попит на Kia Rio в Старому Світі відмінний ― 56 517 машин за перші дев’ять місяців 2017 року. Правда, в Європі це лише 13 місце в класі B+, який очолюють Renault Clio (243 587 машин), Volkswagen Polo (226 472) і Ford Fiesta (196 404).

Rio GT-Line виділяється переднім бампером з додатковою прорізом над майданчиком під реєстраційний знак і світлодіодними протівотуманкамі, як на хетч Kia cee’d GT. Також з’явилися накладки на пороги, спойлер на п’ятій двері, задній бампер з псевдодиффузором, здвоєні випускні патрубки та оригінальні колеса діаметром 17 дюймів. У салоні ― кермо з усіченим ободом, вставки під вуглепластик і комбінована обробка сидінь з прострочуванням сірими нитками. Спочатку для GT-Line буде доступний турбомотор 1.0 T-GDi (120 л. с.) з шестиступінчастою «механікою», а пізніше — «атмосферники» 1.2 (84 к. с.), 1.4 (100 к. с.) і семиступінчастий преселективний «робот».