Модель Bentley Bentayga отримає бензинову «вісімку»

Модель Bentley Bentayga получит бензиновую «восьмёрку»

В перший рік продажів (2016-й) компанія Bentley мала намір зібрати 3500 примірників Бентайги, але фактично було побудовано 5586, такий виявився попит. Часом навіть припинявся прийом заявок. На деяких ринках замовлення були зроблені на два роки вперед.

До
россовер Bentley Bentayga і зараз може бути досить різноманітним. Крім основного варіанта з двигуном W12 6.0 (608 л. с., 900 Н•м), чотирьох — і п’ятимісним салоном компанія пропонує семимісне виконання і модифікацію з дизелем V8 4.0 (421 к. с. і 900 Н•м). А в липні 2018 року, за відомостями видання Auto Motor und Sport, розробники представлять на суд публіки «початкову» Бентайгу з бензиновою «битурбовосьмеркой» 4.0. Вона повинна виявитися найбільш доступною в гаммі.

Модель Bentley Bentayga получит бензиновую «восьмёрку»

У 2017-му ринковий ажіотаж продовжився: тільки в Європі і США в сумі за десять місяців продано 2169 машин. А адже за весь 2016 рік там же — тільки 1872. Це найбільш затребувана модель у Bentley.

Як запевняють німецькі журналісти, інженери отрядят Бентайге наддувную «вісімку», відому, приміром, за Панамера, Кайену Turbo і Урусу. Тільки налаштування будуть свої. У Porsche вона розвиває 550 сил (770 Н•м), Lamborghini — 650 л. с. (850 Н•м), а на базовій Бентайге можна передбачити близько 600 л. с. і 800 Н•м, щоб дотримати ранжування (потрібна модель могутніше, ніж Cayenne Turbo, але не продуктивніше, ніж Bentayga W12).

Модель Bentley Bentayga получит бензиновую «восьмёрку»

Нагадаємо, що Bentley розглядає й інші версії Бентайги на перспективу: «заряджену», длиннобазную і з купеобразным силуетом (тут показаний ескіз від стороннього ілюстратора).

Пізніше в асортимент буде додано давно обіцяний гібридний варіант з зарядкою від мережі. Він повинен отримати силову установку від хетчбека Porsche Panamera 4 E-Hybrid, а це означає бензиновий бітурбомотор 2.9 V6 з тяговим електродвигуном в комплекті і сумарну віддачу системи в 462 к. с. і 700 Н•м. Такий кросовер зможе проїжджати близько 50 км без запуску ДВЗ, тільки на запасі енергії в літієвої батареї.