Концепт Toyota e-Palette сповістив про новий бізнес-альянс

Концепт Toyota e-Palette возвестил о новом бизнес-альянсе

Слово Palette можна перекласти і як «піддон», і як «палітра». Остання надзвичайно широка: капсула легко перетворюється в таксі, розвізний фургон, пересувні офіс, готель, магазин, ресторан і так далі. Про універсальність платформи розповідає анімаційний ролик англійською.

До
орпорация Toyota показала на виставці CES в Лас-Вегасі електричний автономний шаттл e-Palette. По суті представлена не певна модель, а мобільна сервісна платформа (Mobility Services Platform — MSPF), розроблена Тойотою. Оголошено про створення альянсу з фірмами Amazon, DiDi (китайський каршернинг), Mazda, Pizza Hut і Uber, який почне використовувати такі капсули під час літніх Олімпійських ігор 2020 року в Токіо. Далі — скрізь.

Концепт Toyota e-Palette возвестил о новом бизнес-альянсе

Довжина машин варіюється в межах від чотирьох до семи метрів. Виставковий зразок (на фото зліва) витягнувся на 4800 мм, ширина — 2000, висота — 2250 мм

Спільний проект названий просто e-Palette Alliance. У ньому Toyota бере на себе будівництво машин з комплексом безпеки Guardian і розробку наборів програмних інструментів, що дозволяють компаніям-партнерам встановлювати власну автоматизовану систему управління шатлом. Буде створена ціла екосистема, в центрі якої опиниться комунікаційний центр TBDC (Toyota Big Data Center). Саме цей масштабний підхід разом з широкою кооперацією відрізняє e-Palette від подібних витівок.