Концепт Nissan Xmotion привніс в сегмент японську естетику

Концепт Nissan Xmotion привнёс в сегмент японскую эстетику

Середньорозмірний кросовер за габаритами дуже близька, наприклад, до моделі Land Rover Discovery Sport. Довжина «японця» — 4590 мм, ширина — 1940, висота — 1700, колісна база — 2785 мм. Можливо, наступний Nissan X-Trail щось запозичує у даного прототипу.

Н
азвание шоу-кара Xmotion вимовляється як cross motion і натякає на продовження еволюції фірмової решітки V-Motion. Концепт в цілому вказує напрям дизайну Ніссана після 2020 року. Як пояснив Альфонсо Альбайса, філософія полягає в єдності протилежностей: «Це дослідження здаються незіставними елементів, які у співіснуванні можуть знайти цілеспрямовану силу». У прагненні урізноманітнити сегмент SUV розробники вирішили зробити сплав з японської культури і американського стилю. Агресивна зовнішність повинна сприйматися як броня, що захищає крихкий і чуттєвий внутрішній світ.

Концепт Nissan Xmotion привнёс в сегмент японскую эстетику

У кросовері три ряди сидінь і шість місць, тому багажник є тільки даху. Глянцеві U-образні арки — особлива гордість дизайнерів. Унікальні колеса (21 дюйм) створені разом з фірмою Michelin: диски інтегровані в шини і утворюють з ними одне неразлучное ціле.

Власне, це вже другий «дуже японський» концепт марки, першим був Nissan IMx. Стилісти говорять, що осягали естетику Країни висхідного сонця в музеях, читали літературу, розмовляли з ремісниками, будівельниками храмів. Традиційний дерев’яний конструктор кумики знову став у нагоді. Про нього нагадують задні ліхтарі з ефектом оптичної ілюзії, створеної за допомогою голограм. У внутрішній структурі бамперів застосовано углеволокно, сплетене в районі Нишиджин, відомому текстилем для кімоно і гобеленів. А тепер звернемося до інтер’єру і уявимо, що пол — це лава. Точніше, річка.

Концепт Nissan Xmotion привнёс в сегмент японскую эстетику

Салон покликаний нагадувати гірський пейзаж і оформлений в кольорах прапора Японії. Центральний тунель, виготовлений з давньої столярної технології kanawa tsugi без клею і гвіздків, грає роль моста над підлогою-рікою. Передня панель виконана з цільного шматка кедра (дерево було привезено з лісу в префектурі Ямагата). Ну а сидіння подібні кораблям.

Для запуску двигуна використовується сканер відбитка пальця власника. Після ідентифікації активується віртуальний асистент. Він з’являється на основному дисплеї в образі японського карпа коі. Помічник готовий слухатися жестів, голосових команд і рухів очей, збирати для власника корисну інформацію, давати поради і так далі. Всього в салоні аж сім цифрових екранів… Про силовому агрегаті відомостей немає. Згадуються повний привід і автопілот ProPilot.