Концепт Infiniti Q Inspiration розрекламував новий мотор

Концепт Infiniti Q Inspiration разрекламировал новый мотор

Дивна на вигляд решітка радіатора натякає на гібридну силову установку як мінімум, скажімо, як у шоу-кара Q80 Inspiration, якщо не на чистий електропривод. Але в прототипі працює тільки ДВЗ. Правда, не звичайний.

В
Детройті компанія Infiniti представила прототип Q Inspiration Concept. Технічної інформації про концепт небагато. А шкода, адже Q Inspiration як показує загальний напрямок розвитку фірмового дизайну, так і віщує (з тій чи іншій ступенем достовірності) вигляд флагманського седана, який може з’явитися на ринку через кілька років. Ключовий момент: орієнтованість дизайну на людину, на забезпечення поїздок «без стресу».

Представники марки кажуть, що преміальний сегмент досить консервативний. Але тут зроблена ставка на молодь і, відповідно, дизайнерам дана повна свобода.

Під капотом автомобіля прихований унікальний для галузі агрегат VC-Turbo із змінною геометричної ступенем стиснення (у серійному виробництві такою є поки тільки у Infiniti). На кросовері QX50 нового покоління цей мотор при робочому об’ємі в два літра видає 272 л. с. і 380 Н•м.

Концепт Infiniti Q Inspiration разрекламировал новый мотор

Віддача змінною «турбочетверки» на концепті не вказана. Але зате заявлена економічність «на рівні дизелів або гібридів». Може, тому вихлоп і замаскований.

Концепт Infiniti Q Inspiration разрекламировал новый мотор

За словами шеф-дизайнера Infiniti Каріма Хабіба, салон теж являє собою відхід від звичайної архітектури. Тут навмисно підібрані плавні, що перетікають одна в іншу форми, візуально розширюють простір.

Набив оскому маркетинговий термін «чотирьохдверне купе» компанія в даному випадку не використовує, але на «купе» і «спортивність» натякає в релізі. Силует максимально витягнуть, хвостик багажника невеликий, а виразний рельєф на боковинах і вентиляційні прорізи на передніх крилах додають образу динаміки. Втім, паспортні показники автомобіля залишилися за кадром.

Концепт Infiniti Q Inspiration разрекламировал новый мотор

Розробники не говорять про тип приводу. Але вказують, що трансмісія і компонування силового агрегату спроектовані так, щоб залишити якомога більше місця в салоні.

Концепт Infiniti Q Inspiration разрекламировал новый мотор

Мінімалізм всередині поширюється і на органи управління. Ніщо не повинно відволікати увагу водія.

Ще одним розрекламованим атрибутом цього шоу-кара є остання версія системи напівавтономного водіння ProPILOT. У простих ситуаціях вона нібито звільняє водія від рутини, так і в аварійних не спасує. Поки це не повноцінний безпілотник, а просто дуже розвинений асистент водіння. (Зауважимо, що в своїх експериментах материнська фірма Nissan пішла набагато далі, наприклад, вона тестує зв’язок машини з мозком водія).