Фірма Ferrari випустить кросовер з випередженням графіка

Фирма Ferrari построит кроссовер с опережением графика

Компанія Ferrari довго опиралася ідеї кросовера. І все ж він необхідний: керівництво фірми поставив за мету до 2022 року подвоїти прибуток. Без виходу за межі традиційної лінійки тут ніяк.

П
ервый кросовер марки Ferrari може з’явитися раніше запланованого. Нагадаємо, що ще на початку 2016 року голова правління Ferrari Серджіо Маркіонне, відповідаючи на питання журналістів, категорично відкинув саму можливість створення кросовера з гарцующим жеребцем на емблемі. «Спочатку пристрельте мене», — заявив бос. А адже тоді вже було відомо, що Lamborghini працює над серійною моделлю Urus. Але Маркіонне вирішив, що і без паркетника у Ferrari повним-повно клієнтів.

Фирма Ferrari построит кроссовер с опережением графика

За словами Маркіонне, макет кросовера з умовним ім’ям Ferrari Utility Vehicle (він же проект F16X) вже створений і виглядає добре. Зрозуміло, що від сторонніх його ховають, так що поки доводиться тільки гадати про зовнішність новачка, спираючись на існуючі машини марки.

Минулого літа раптом виявилося, що кросовер Ferrari все ж створюється і нібито він з’явиться на ринку в 2021 році. Восени 2017-го інсайдерську інформацію відкрито підтвердив сам Маркіонне. Тоді ж шеф згадав, що лише навесні 2020-го можна буде визначитися з обсягами виробництва моделі. Але, схоже, стільки чекати не доведеться. Видання Auto Express, посилаючись на слова того ж Маркіонне, запевняє: паркетник вийде на ринок в кінці 2019-го або початку 2020 року.

Фирма Ferrari построит кроссовер с опережением графика

На задньому плані — «майже кросовер». Той давній макет був одним з обговорюваних варіантів повнопривідної моделі Ferrari FF, більш високий і з близьким до вертикалі заднім склом.

Навіть встановивши новий рекорд продажів, фірма Lamborghini відстає від Ferrari більш ніж удвічі. Саме за рахунок кросовера компанія з Сант-Агати і має намір скоротити розрив від Маранелло практично до нуля. Тут Ferrari залишається лише відповісти подібним ходом. І престиж на кону. Навесні Urus відправиться на Нюрбургрінг, щоб відібрати звання найшвидшого там кросовера у 510-сильним Альфи Stelvio Quadrifoglio (7:51.7). Підопічним Маркіонне потрібно прискорити роботи, щоб змістити нового монстра з п’єдесталу. Сам Серджіо говорить так: «Поки самий моторний SUV належить Alfa Romeo, і я не думаю, що Ferrari боїться Альфи. Компанія зробить все можливе, щоб побудувати найшвидший кросовер».