Седани Subaru WRX STI відкликані з-за перегріву сабвуфера

Седаны Subaru WRX STI отозваны из-за перегрева сабвуфера

У цьому році Subaru в Росії був лише один, але масштабний відгук, пов’язаний з небезпечними подушками безпеки фірми Takata. Седана WRX STI (2.5, 300 л. с., повний привід, «механіка», 3 249 900 рублів) акція не торкнулася.

П
ровод, по якому подається живлення на сабвуфер, із-за вібрації при русі може зміститися. Можливі пошкодження її ізоляції об гострі металеві межі, коротке замикання і перегрівання низькочастотного динаміка. З цієї причини відкликанню підлягають 28 «гарячих» седанів Subaru WRX STI, проданих у Росії в 2014-2016 роках. Перелік VIN-кодів опублікований Росстандартом.

Седаны Subaru WRX STI отозваны из-за перегрева сабвуфера

Сабвуфер діаметром 200 мм розташований за головами задніх сідоків і є компонентом преміальної аудіосистеми Harman Kardon. У неї входять дев’ять динаміків, сукупна потужність яких 440 ват.

Жодного реального випадку пошкодження ізоляції проводу поки не зафіксовано. При відсутності дефектів буде встановлено спеціальний фіксатор. Якщо ж справа дійшла до короткого замикання, заміни піддасться не тільки низькочастотний динамік, але і підсилювач системи Harman Kardon. Власникам не доведеться платити за ці роботи.