Родстер Morgan Aero 8 попрощається з фанатами у версії GT

Родстер Morgan Aero 8 попрощается с фанатами в версии GT

Головні відмінності Моргана Aero GT — «жалюзі» в передніх крилах і великий задній дифузор. «Я радий, що одна з наших найсміливіших ідей стала реальністю», — каже шеф-дизайнер Джон Уеллс.

Ж
изненный цикл моделі Morgan Aero 8 підійшов до кінця. В тому чи іншому вигляді вона випускалася з 2000 року. Найбільш агресивний варіант Aero GT був задуманий під час рестайлінгу в 2015-му, але тільки до кінця виробництва на заводі Pickersleigh Road в Малверні ідея оформилася остаточно. Інженери вирішили переробити алюмінієвий кузов для кращої аеродинаміки і збільшення притискної сили.

Родстер Morgan Aero 8 попрощается с фанатами в версии GT

Як не дивно, після доопрацювання «найекстремальніша еволюція Aero 8» набирає сотню за ті ж 4,5 с. Не змінилася і максимальна швидкість в 274 км/ч.

Разом з Aero 8 на спокій відправиться атмосферний мотор BMW V8 4.8 (367 к. с., 490 Н•м) з індексом N62B48. Від цієї «вісімки» баварці відмовилися ще в 2010 році. На Моргана Aero GT вона пов’язана з шестиступінчастою «механікою». Буде випущено лише вісім GT-машин, і хоча прем’єра спецсерій відбудеться в березні на Женевському шоу, всі особливі автомобілі вже продані за неназваною ціною.