Паркетник Opel Grandland X обзавівся дволітровим дизелем

Паркетник Opel Grandland X обзавёлся двухлитровым дизелем

Витрата нової версії у комбінованому європейському циклі дорівнює 4,81−4,9 л/100 км. Розгін з нуля до сотні займає 9,1 с. Максималка — 214 км/ч. Маса причепа на буксирі — дві тонни.

В
момент виходу на ринок кросовера Opel Grandland X належало всього два двигуни на вибір: трициліндровий бензиновий турбомотор 1.2 (130 к. с., 230 Н•м) і турбодизель 1.6 (120 л. с., 300 Н•м). Тепер же німці додали в асортимент дволітровий дизельний агрегат з селективним нейтралізатором SCR. Новачок видає 177 сил і 400 ньютон-метрів (вони доступні з 2000 об/хв). Привід, як і раніше, — передній. Але в пару до цього мотору призначений новий «автомат» на вісім передач (у двох інших двигунів він шестидіапазонний). І це другий Opel з восьмиступінчастим «автоматом» після нової Інсигнії.

Паркетник Opel Grandland X обзавёлся двухлитровым дизелем

Мінімальна ціна дволітрового Грандлэнда в Німеччині становить 37 320 євро (2,6 млн рублів за нинішнім курсом). Але комплектація тут буде за замовчуванням не початкова, а відразу четверта з шести.

Нагадаємо, що модель Grandland X тісно пов’язана з кросовера Peugeot 3008 і використовує двигуни групи PSA, до складу якої фірма Opel увійшла навесні. В даний момент у ряді Опелів ще застосовуються двигуни розробки самого Опеля (читай — концерну GM), однак до 2024 року всі моделі марки поступово перейдуть на платформи і силові агрегати PSA. Що до Грандлэнда, то на нинішній дволітрової версії розширення списку його моторів не закінчиться. Минулої осені генеральний директор Опеля Міхаель Лошеллер пообіцяв, що Grandland X стане першим підключається до розетки гібридом марки. Про Амперу, є клоном джиэмовского Вольта, німці воліють не згадувати, але у всякому разі це буде перший заряджається від мережі гібридний паркетник Опеля.

Паркетник Opel Grandland X обзавёлся двухлитровым дизелем

До складу Ultimate входять аудіосистема Denon Premium з вісьмома динаміками і сабвуфером, шкіряна обробка, підігрів на другому ряду, алюмінієві накладки на педалі, мультимедійна система з екраном на вісім дюймів, навігацією, Android Auto, Apple CarPlay, сервісами OnStar, бездротовою зарядкою.

Незалежно від нового мотора до раніше пропонувалося п’яти рівнів комплектації моделі Grandland X компанія додала шостий, самий насичений, під назвою Ultimate (від 34 240 євро). У таку комплектацію входять 19-дюймові двоколірні колісні диски з п’ятьма подвійними спицями (на інших рівнях — 17-18 дюймів) і сріблясті рейлінги, а дзеркала і дах пофарбовані в глянцево-чорний колір diamond black. Ще сюди включені всі елементи від попередніх варіантів, зокрема, двозонний клімат-контроль, система кругового огляду, автопарковщик, безконтактне відкривання п’ятої двері, адаптивні світлодіодні фари.