Кросовер Lincoln MKX змінив ім’я на Nautilus

Кроссовер Lincoln MKX сменил имя на Nautilus

Нове фірмове обличчя тепер у всіх моделей Lincoln, крім п’ятиметрового універсалу MKT. З впізнаваністю у Лінкольнів проблем не буде, як і раніше, але навряд чи цей стиль допоможе серйозно збільшити продажі. До речі, 40% покупців моделі MKX ― нові для бренду клієнти.

П
схоже, Lincoln MKX другого покоління надій так і не виправдав. Кардинально змінившись зовні і всередині, отримавши модернізовану технічну начинку, кросовер так і залишилась в середняках свого сегмента. У 2016 році в США реалізували 30 967 машин, а за 10 місяців 2017-го ― 25 436. Це менше, ніж показники у преміум-паркетників Acura RDX, Audi Q5, Mercedes GLC, BMW X3 і Cadillac XT5. Тому й привезли в Лос-Анджелес оновлений Lincoln MKX, який вийшов через два роки після зміни поколінь. Правда, тепер модель називається Nautilus. Нове ім’я ― нове життя?

Кроссовер Lincoln MKX сменил имя на Nautilus

Тепер обидва мотори у пятиместного кросовера Lincoln MKX оснащені турбонаддувом і безпосереднім уприскуванням і фазообертачами на впуску і випуску.

Кроссовер Lincoln MKX сменил имя на Nautilus

У дорогих виконаннях MKX комплектується активним круїз-контролем з функцією stop & go, системами спостереження за сліпими зонами і розміткою, утримання в смузі руху і автоматичного гальмування. Плюс з’явився електронний асистент, допомагає об’їхати перешкоду попереду, якщо гальмування не врятує від зіткнення.

Це все-таки рестайлінг, хоча і досить масштабний. Спереду машину не впізнати: замість колишньої двосекційною решітки радіатора і великих розкосих світлодіодних фар з’явилися аналогічні деталі в новому фірмовому стилі, який себе вже приміряли седани MKZ і Continental, позашляховик Navigator і кросовер МКС. Крім цього, дизайнери підгримували задню оптику і додали в гаму колеса з новим малюнком. Всередині змін менше, але вони теж помітні. Nautilus отримав нові кермо, віртуальну панель приладів, підрульові важелі і блок управління аудіосистемою.

Кроссовер Lincoln MKX сменил имя на Nautilus

Для клієнтів, які обрали версію Black Label, будуть доступні деякі привілеї ― безкоштовний детейлінг, мийка автомобіля в будь-який час і можливість вечеряти в ресторанах зі спеціального списку, де з клієнтом буде спілкуватися особисто шеф-кухар.

Кроссовер Lincoln MKX сменил имя на Nautilus

При замовленні версії Black Label покупець може вибрати одну з трьох дизайнерських тим, які відрізняються кольоровою гамою і матеріалами обробки.

З гами двигунів прибрали атмосферний V6 3.7, який розвивав 307 сил і 377 Н•м. Його місце зайняв чотирициліндровий наддувний агрегат 2.0, видає 248 к. с. і 366 Н•м. А для топ-версії інженери підготували знайомий по попереднику бітурбомотор EcoBoost V6 2.7, у якого в активі 340 сил і 515 ньютон-метрів. З будь-яким з агрегатів поєднується як передній, так і повний привід, але коробка передач альтернатив не передбачає ― тільки восьмиступінчастий «автомат» замість колишнього шестидіапазонним. Як і модернізований МКС, рестайлінговий Lincoln MKX надійде в продаж влітку 2018 року.

Було — стало

Кроссовер Lincoln MKX сменил имя на Nautilus