Концерн Volkswagen готує смещенно-рядний турбомотор

Концерн Volkswagen готовит смещённо-рядный турбомотор

Найбільш спортивна версія в сімействі Volkswagen Arteon ― 280-сильна R-Line. Прискорення до сотні займає 5,6 с, максимальна швидкість ― 250 км/год, А пізніше, якщо вірити інсайдерської інформації, вийдуть повноцінна R-версія і універсал в стилі Мерседес CLS Shooting Brake.

В
перші смещенно-рядні двигуни з’явилися у фірми Lancia, яка випускала з 1922-го по 1976 рік V-образні «четвірки» з кутом розвалу циліндрів від 10 до 20 градусів. Естафету підхопив концерн Volkswagen в 1991-м. Первістком став двигун 2.8 VR6 з кутом розвалу 15 градусів, а після нього вже були 2.9 VR6, 2.3 VR5, VR6 3.2 і VR6 3.6 FSI. В інтерв’ю виданню Car Throttle Мартін Хубе, головний по продуктовій лінійці компанії з Вольфсбурга, зізнався, що зараз фольксвагенівські мотористи ведуть роботу над рядно-зміщеним мотором нового покоління, який будуть ставити на великі моделі концерну.

Концерн Volkswagen готовит смещённо-рядный турбомотор

Першими моделями, які отримали смещенно-рядний двигун 2.8 VR6 (174 к. с., 235 Н•м), стали седан Volkswagen Passat B3 і хетчбек Corrado. Сталося це в квітні і серпні 1991 року відповідно.

Це буде бензиновий шестициліндровий двигун робочим об’ємом три літри, в основу якого ляже 2.5 V6 від кросовера Volkswagen Teramont для китайського ринку. Новий VR6 3.0 отримає безпосереднє уприскування палива і турбокомпресор, а форсування налічуватиме кілька варіантів. За чутками, одним з перших наддувний «шісткою» оснастять п’ятидверку Volkswagen Arteon R. Флагманська модифікація самого красивого Фольксвагена сучасності буде заманювати потужністю понад 400 сил, повнопривідною трансмісією і оспортивленной зовнішністю. Логічний крок, враховуючи, що зараз найбільш швидкий Arteon може похвалитися всього 280 силами.