Концепт Lexus LF-1 Limitless натякне на великий кросовер

Концепт Lexus LF-1 Limitless намекнёт на большой кроссовер

Концепт розроблений в каліфорнійській дизайн-студії Тойоти Calty.

П
оследний на даний момент кросовер, який компанія Lexus представила світу, — це семимісцевий подовжений RX L, машина практична, але явно не самих витончених пропорцій (при довжині в п’ять метрів база — всього 2790 мм). Куди більше гармонії має бути в шоу-кара LF-1 Limitless. Офіційних даних про нього небагато. Заявлено, що це буде «флагманський кросовер, заново визначає межі розкоші». Дебют автомобіля намічений на Детройтський автосалон, січень 2018-го.

Концепт Lexus LF-1 Limitless намекнёт на большой кроссовер

В історії Лексуса букви LF з якимись добавками носили різні за типом кузова концепти: кросовери, хетчбек, купе, кабріолет, родстер і седан. Нерідко вони потім перетворювалися в конвеєрні Лексуси. Так шоу-кар LF-NX Turbo 2013 року став через рік «ен-іксом».

Ми вважаємо, що концепт LF-1 цілком може служити натяком на майбутній Lexus. Але «ер-иксу» рано міняти покоління, а судячи з тизера LF-1 це явно не оновлення. Скоріше, мова йде про додавання самостійної моделі в гаму, старшої за рангом, але при цьому не рамного позашляховика, а саме кросовера. Марка давно думає посилити цей сектор з усіх боків. Наприклад, відомо, що концепт Lexus UX повинен обернутися серійним компактним паркетником восени 2018-го.