Фургон Mercedes-Benz Sprinter очолить оновлення комтранса

Фургон Mercedes-Benz Sprinter возглавит обновление комтранса

Судячи з тизера, фари у Спринтера стануть менше, але все ж вони не такі малі, як на футуристичному шоу-каре Vision Van 2016 року.

Т
ретье покоління фургона Mercedes-Benz Sprinter стане першою моделлю марки, побудованої у відповідності з філософією adVANce. Гра з виділенням слова van натякає на майбутню модернізацію комерційної лінійки в цілому, для якої характерні підключення до сервісів Mercedes PRO і Інтернету речей, спрощена зв’язок між диспетчерами автопарків і водіями, ще більша, ніж раніше, масштабованість і адаптованість машин під запити замовників (з урахуванням всіх опцій у Спринтера буде більше тисячі варіантів).

Фургон Mercedes-Benz Sprinter возглавит обновление комтранса

Незвично великий для комтранса центральний дисплей Спринтера відкриє доступ до «телематике нового рівня». Спринтеру відведена роль елементу транспортної системи, в якій оператори зможуть найбільш оптимальним чином розпоряджатися парком, будь то фургони для доставки інтернет-замовлень або машини ремонтних служб.

Філософія і стратегія adVANce — це перехід Даймлера від простого виробника комерційних автомобілів до постачальника інтегрованих рішень транспортування і мобільності. Все як у чисто легковому секторі, де автомобільні компанії щосили поринули у світ каршеринга, карпулинга, таксі-роботів, шатлів і тому подібних інновацій, нерозривно пов’язаних з мережевими сервісами. Чим комтранс гірше? До речі, елементи автономного руху комерційним Мерседесам теж не чужі. Все разом це створить продуману екосистему перевезень.

Фургон Mercedes-Benz Sprinter возглавит обновление комтранса

Добрий десяток кнопок і хитних тумблерів плюс пара тачпадів на спицях керма Спринтера — не гірше, ніж в оновленому S-класі.

Обіцяна електрифікація комерційної лінійки Мерседесів справді почалася. Електричну версію моделі Vito останнього покоління — фургон eVito — вже можна замовляти, уточнює компанія Daimler. Мова про спадкоємця не надто успішної моделі Vito E-Cell 2011 року. Нинішній фургон підтягнувся за ключовими параметрами і на хвилі інтересу до батарейним машин може виявитися більш життєздатним.

Фургон Mercedes-Benz Sprinter возглавит обновление комтранса

Фургон eVito отримав батарею ємністю 41,4 кВт•год, якої вистачає на 150 км номінального пробігу (навіть з повним завантаженням і взимку буде не нижче 100 км, кажуть німці, для розвізний техніки не так вже й погано). Електромотор eVito розвиває 84 кВт (114 к. с.), 300 Н•м і дозволяє розганятися до 120 км/ч.

Фургон Mercedes-Benz Sprinter возглавит обновление комтранса

Модель eVito буде випускатися в двох версіях по довжині (5140 і 5370 мм) і в максимальному варіанті здатна перевозити вантаж до 1073 кг у відсіку об’ємом до 6,6 м3. Стартова ціна електрокара в Німеччині дорівнює 39 990 євро (2,79 млн рублів за поточним курсом).

Замовлення збираються попередні, а сам eVito з’явиться на ринку лише в другій половині наступного року. Ну а в 2019-му німці обіцяють вивести на ринок батарейний eSprinter. За ним поступово електрифікації будуть піддані всі комерційні моделі Мерседеса, запевняють розробники. Так, наступним після еСпринтера у планах значиться батарейний Citan. Що до простого Спринтера нового покоління, то його офіційний дебют намічений на лютий 2018 року.