Фірма Maserati тимчасово зупинила виробництво

Фирма Maserati временно остановила производство

За даними агентства JATO Dynamics, у жовтні поставки кросовера Maserati Levante в Піднебесну склали 750 штук. Це на 67% менше, ніж за той же період 2016-го, але більше, ніж за липень — вересень нинішнього року.

До
азалось, все повинно бути у Maserati в порядку. Змінив покоління седан Quattroporte, вийшов на ринок відносно доступний Ghibli, а головне ― стартували продажі кросовера Levante. І за перші дев’ять місяців цього року попит збільшився на 40%, до 35 500 машин. Проте вже в жовтні і листопаді в Європі показник знизився на 4%, а в Штатах ― на 15%. Аналітики прогнозують, що в четвертому кварталі 2017-го виробництво Maserati скоротиться на 25%, а найбільш помітний спад очікується у Levante ― на 44%. Тому складальні лінії італійської фірми не будуть працювати до середини січня 2018-го.

Фирма Maserati временно остановила производство

За бізнес-планом глави концерну FCA Серджіо Маркіонне, в 2018 році фірма Maserati повинна реалізувати 75 тисяч машин. Свій внесок повинні були внести три нові моделі, включаючи купе і кабріолет Alfieri. Але зараз вже ясно, що план доведеться коригувати.

Завод в Модені, з воріт якої виїжджають GranTurismo і GranCabrio, і підприємство Grugliasco, де збирають моделі Quattroporte і Ghibli, зупинили ще в середині грудня, а знову запрацюють вони 8 та 15 січня 2018 роки відповідно. Не обійшла стороною тенденція і завод Mirafiori, який робить Levante і який буде діяти з 20 грудня по 15 січня. При цьому в четвертому кварталі 2017-го випуск кросовера вже припинявся на 24 дні. Спад в першу чергу обумовлений тим, що на ринку Китаю вступили в силу нові правила у стосунках автовиробників і місцевих дилерів. Останнім тепер заборонено мати в наявності багато автомобілів.