Автомобілі Mini вперше отримали преселективний «робот»

Автомобили Mini впервые получили преселективный «робот»

Програма управління роботизованої трансмісії працює, спираючись на свідчення системи навігації. У режимах руху MID і Green автомобіль може їхати накатом для економії палива. З цією ж метою коробка передач поєднана з системою start/stop.

До
акіми тільки коробками передач не оснащувалися автомобілі Mini епохи BMW. П’яти — і шестиступінчаста «механіка», «автомат» з шістьма передачами і навіть варіатор. А з березня 2018 року почнеться виробництво хетчбеків з трьома і п’ятьма дверима і кабріолетів з «роботами» з двома зчепленнями. Преселектив з сімома передачами витіснить з гами шестиступінчастий «автомат», але тільки на модифікаціях One, Cooper і Cooper D. Заковика в тому, що агрегат з мокрими зчепленнями здатний переварити максимум 300 Н•м. Тому версії John Cooper Works (326 Н•м) і Cooper SD (360 Н•м) обійдуться без «робота».

Автомобили Mini впервые получили преселективный «робот»

Британські колеги пишуть, що в русі «робот» підкорює м’якими перемиканнями і відсутністю вібрацій, але скорострільність ― це не про нього. До речі, у Великобританії доплата за нову коробку передач буде така ж, як і за «автомат».

Як пишуть в англійських виданнях, які вже прокотилися на роботизованих Mini, британці б і раніше запропонували таку коробку передач, але жодна не підходила за габаритами. Тільки зараз фахівці фірми Getrag розробили агрегат, який компактніше нинішнього «автомата». У машин з преселективом встановлено новий важіль, не має механічного зв’язку з коробкою. При включенні режимів D, R і N джойстик повертається у вихідне положення, а паркувальний активується кнопкою P. Також є спортивний алгоритм роботи і ручний, але в останньому щаблі міняти доведеться важелем ― клавіш на кермі і підрульових пелюсток не передбачено.