Новий Infiniti QX50 переїхав на передньопривідну платформу

Новый Infiniti QX50 переехал на переднеприводную платформу

Дизайн Infiniti QX50 другої генерації ввібрав в себе всі деталі, знайомі нам по останнім моделям японського бренду. Тут і характерна решітка радітора, і вузькі світлодіодні фари, і викривлені задні стійки.

До
россовер ― сімейний автомобіль за визначенням. Тому незрозуміло, чим керувалися японці при створенні моделі Infiniti EX (пізніше назву змінили на QX50). Автомобіль розробили на задньопривідній платформі з подовжнім розташуванням двигуна. Це гріє душу ентузіастів, але з точки зору практичності це був дивний паркетник ― з тісним салоном, маленьким багажником і кліренсом, як у легковика. Прийдешній Infiniti QX50 другого покоління буде абсолютно іншим. Його дебют відбудеться на автосалоні в Лос-Анджелесі на наступному тижні, але у нас вже є одна офіційна фотографія і докладні технічні дані.

Новый Infiniti QX50 переехал на переднеприводную платформу

У конструкції кузова серійної моделі (на фотографії ― однойменний концепт-кар) інженери використовували сверхвысокопрочные сталі з межею текучості до 980 МПа. У порівнянні з минулою моделлю у новинки жорсткість остова на кручення зросла на 23%.

Тепер модель базується на новій платформі передньопривідною з поперечним розташуванням двигуна. Пропорції з присадкуватим кузовом і довгим капотом залишилися в минулому. Довжина свіжої моделі становить 4693 мм проти колишніх 4745. Ширина і висота збільшилися на 103 і 64 мм ― до 1903 і 1679 мм відповідно. Колісна база, навпаки, всохла ― на 80 мм, до 2800. Але японці обіцяють, що через зміни компонування в салоні стало просторіше. Задній диван можна буде переміщати в поздовжньому напрямку, а обсяг багажника в залежності від положення сидінь буде дорівнює 895-1048 л (завантаження під дах). Аналогічний показник у попередника ― 510 к.

Новый Infiniti QX50 переехал на переднеприводную платформу

Шестнадцатіклапанний двигун оснащений комбінованим уприскуванням палива, а пік потужності і тяги припадають на 5600 і 4400 об/хв. При зміні ступеня стиснення у двигуна змінюється і робочий об’єм ― з 1970 до 1997 см3 і навпаки.

Двигун заявлений поки один, але це воістину революційний агрегат. Infiniti QX50 став першим в історії індустрії серійним автомобілем, який отримав мотор із змінним ступенем стиснення. У наддувний «четвірки» VC-Turbo шатун кожного циліндра пов’язаний з коленвалом через рухливе коромисло, яке в свою чергу кріпиться до тязі электроактуатора. Переміщаючи цю тягу, електроніка варіює ступінь стиснення ― від 14,0:1 при низьких навантаженнях до 8,0:1 при динамічній їзді. Віддача двигуна досягає 272 л. с. і 380 Н•м. Цього вистачає, щоб версії з переднім приводом розганялися до 97 км/год за 6,7 с, а з повним ― за 6,3 с. Максимальна швидкість ― 230 кмгод в обох випадках.

Новый Infiniti QX50 переехал на переднеприводную платформу

Заявлений дорожній просвіт у готових до випуску машин ― 218 мм. Паспортний витрата палива в змішаному циклі у залежності від трансмісії варіюється в межах 8,7−9,1 л/100 км

У Infiniti обіцяють, що з дволітровим турбомотором QX50 буде економічніше попередника з агрегатом V6 3.7 на 30-35% залежно від типу приводу. Ще відомо, що колишня семиступінчаста автоматична коробка передач відправлена у відставку, а її місце займе варіатор. Також у списку оснащення буде автопілот ProPilot, який зможе взяти керування на себе в умовах шосе. Електроніка буде навчена самостійно гальмувати і розганяти автомобіль плюс тримати його в межах однієї смуги. Продажі в США стартують навесні 2018-го, а ближче до літа того ж року ми чекаємо модель і в Росії.