З’явилися перші фото гіперкара McLaren з місцем водія по центру

Новинка стане «самим швидким McLaren в історії»

Компанія McLaren Automotive показала тестовий прототип нового гіперкара, який побудований на базі моделі 720S і поки носить кодове ім’я BP23 (Bespoke Project 2, друга цифра в назві говорить про компонуванні салону — тримісна). Це перший автомобіль британського виробника з центральним розташуванням водійського місця після легендарного F1. При цьому в сучасній лінійці така машина, ймовірно, займе місце гібрида P1, – передає «Мотор».

Новинка, яка, як кажуть в компанії, стане «самим швидким McLaren в історії, отримає відкриваються вгору двері, «найдосконалішу аеродинаміку», повністю карбонову конструкцію, посадкову формулу 1+2 і гібридну силову установку потужністю понад 1000 кінських сил.

ФОТОФАКТ. У Києві помітили елітний суперкар за мільйони гривень

Всього випустять 106 таких гіперкарів. Кожен з них вже проданий. Очікувана вартість моделі – близько 1,65 мільйона фунтів стерлінгів (1,9 мільйона євро). Перші покупці отримають машини тільки в 2019 році.

McLaren P1, вперше показаний публіці в 2012 році, оснащений гібридною силовою установкою потужністю 916 кінських сил і преселектівним «роботом». З місця до 200 кілометрів на годину автомобіль розганявся за 6,8 секунди, а з нуля до 300 км/год — за 16,5 секунди.

Навесні 2017 року прототип McLaren P1 LM з двигуном потужністю 1000 кінських сил встановив рекорд «Північної петлі» Нюрбургринга серед дрібносерійних трекових машин. Гіперкар проїхав трасу за 6 хвилин 43,22 секунди.

Раніше повідомлялося, що на продаж виставлено McLaren, який не можна було купити просто так.