Хетчбек Kia Rio X-Line почне російську кар’єру в листопаді

Хэтчбек Kia Rio X-Line начнёт российскую карьеру в ноябре

Решітка прикрашена хромом і глянсовим пластиком. Розширювачі колісних арок і бічні молдинги, по ідеї, захищають від бруду і подряпин, а накладки на бамперах грають чисто декоративну роль.

П
ятидверка Kia Rio під вседорожном виконанні X-Line очікувано повторила китайський підведений хетчбек Kia K2 Cross. Не стало сюрпризом і запозичення силових агрегатів у седана: бензинові «четвірки» 1.4 (100 к. с., 132 Н•м) і 1.6 (123 к. с., 151 Н•м) пов’язані з шестиступінчастими «механікою» і «автоматом». Дорожній просвіт збільшений на 10 мм (до 170), що вимагає перенастроювання підвіски. Комплектації і ціни будуть оприлюднені перед листопадовим стартом продажів.

Хэтчбек Kia Rio X-Line начнёт российскую карьеру в ноябре

Рейлінги на даху — стандартне оснащення. Двухстволку вихлопних патрубків ми вже бачили на Picanto X-Line. Легкосплавні диски діаметром 16 дюймів створені спеціально для «ікси».

Хэтчбек Kia Rio X-Line начнёт российскую карьеру в ноябре

Жодних X-нововведень у салоні не помічено. Як опція буде доступна медіасистеми AV з семидюймовим сенсорним дисплеєм, камерою заднього виду, підтримкою Apple CarPlay і Android Auto.

Rio X-Line офіційно класифікований як крос-хетчбек (відео). Його виробництво буде налагоджено на заводі «Хенде Мотор Мануфактурінг Рус» в Санкт-Петербурзі. Практично весь набір опцій, пропонований до седану, отримає і пятидверка. Представництво KIA розраховує зацікавити «Іксом» молоду аудиторію і бачить «значний потенціал попиту». Конкурент Renault Sandero Stepway за підсумками дев’яти місяців увійшов в десятку найпопулярніших моделей. А Rio турбуватися особливо не про що — седан очолює весь рейтинг.