Хетчбек Hyundai Accent опинився під загрозою зникнення

Хэтчбек Hyundai Accent оказался под угрозой исчезновения

Якщо вірити сайту Carsalesbase.com минулий рік був для Акценту в США найуспішнішим за всю історію моделі. Реалізовано 79 766 машин — на 18 тисяч більше, ніж у 2015-м. Тільки от абсолютна більшість продажів довелося на седани.

М
модель Hyundai Accent п’ятого покоління вийде на американський ринок до кінця року і у вигляді хетчбека пропонуватися не буде — тільки як седан. Видання Automotive News зазначає, що бойкот пятидверке оголошений з двох причин: через відсутність попиту і небезпеки внутрішньої конкуренції з кросовером Hyundai Kona. Нагадаємо, брат-близнюк Акценту, хетч Hyundai Solaris, навесні 2016-го пішов з Росії, оскільки продажі були скромними і готувалася до дебюту Creta. Тепер історія повторюється у США.

Хэтчбек Hyundai Accent оказался под угрозой исчезновения

Kona почне підкорювати Америку в найближчі місяці. Тоді ж відбудеться ринковий дебют її родича на ім’я Kia Stonic. Цікаво, чи буде звинувачений в канібалізмі хетчбек Kia Rio?

Фанатам хетч, якщо такі в США ще залишилися, доведеться перейти на модель Elantra GT. А п’ятидверний Accent на якихось ринках збережеться, адже часто це найдоступніший автомобіль марки. Але не факт, що його життя буде довгою. На тлі стрімкого вимирання трехдверок і перетворення хетчбеків як мінімум у всешляховики «на ходулях» швидка смерть традиційних компактів з п’ятьма стулками бачиться цілком реальною.