Віртуальний гіперкар Peugeot L750 R Hybrid спантеличив заднім приводом

Виртуальный гиперкар Peugeot L750 R Hybrid озадачил задним приводом

Як і торішній концепт Peugeot L500 R HYbrid, цей віртуальний спорткар — одномісний. Водій сидить по центру, тримається за кермо-штурвал і дивиться на два голографічних дисплея. Висота становить рівно один метр. А маса за рахунок купированного переднього електромотора знизилася з 1000 до 825 кг.

З
аядлым геймерам давно відомо: якщо хочеш «покататися» на якому-небудь божевільний концепт-каре — запускай гоночний симулятор Gran Turismo. Популярна японська серія давно стала віддушиною для фантазії автомобільних інженерів і дизайнерів. У 2008 році у грі з’явився прототип GTbyCitroen, через два роки — шоу-кар формульної стайні Red Bull, а в 2013-му — як прорвало: Mercedes, Alpine, Infiniti, Nissan, Mazda, Toyota. І ось в честь виходу чергової частини франшизи під назвою Gran Turismo Sport на віртуальні простори виходить гіперкар Peugeot L750 R HYbrid Vision.

Виртуальный гиперкар Peugeot L750 R Hybrid озадачил задним приводом

Підвіска — повністю активна з можливістю підтримувати дорожній просвіт постійним, що важливо для аеродинаміки. Всередині кованих коліс з магнієвого сплаву — углеродокерамические гальмівні диски. До речі, у Peugeot вже був віртуальний концепт у грі Gran Turismo 6 — двухдверка Vision GT.

«Сімсот п’ятдесяти» — це вдосконалена версія концепт-кара L500 R HYbrid, який компанія Peugeot представила в минулому році на честь сторіччя своєї перемоги в гонці » Інді-500. У L750 R той же низький і широкий кузов на основі карбонового монококи, але аеродинаміка розвинена значно сильніше. Спереду встановлений більш агресивний спліттер з великими торцевими пластинами з боків, на даху з’явився повітрозабірник для силової установки, а ззаду — величезне антикрило і плавники за колісними арками.

Виртуальный гиперкар Peugeot L750 R Hybrid озадачил задним приводом

Відсічення бензинового двигуна — на 10 000 об/хв. Електродвигун живиться від літій-іонної батареї з рідинним охолодженням. Про крутному моменті силової установки не повідомляється. Нагадаємо, максимальна тяга версії L500 R Hybrid, у якій один ДВС і два електромотори, що становить 730 Н•м.

Головне технічне відмінність версії L750 R від L500 R — задній привід замість повного. Електромотора на передній осі більше немає. Щоб компенсувати цю втрату, потужність бензинового двигуна збільшилася з 270 до 580 к. с. Причому ДВС, як і в «пятисотке», працює за підтримки залишився електромотора віддачею в 170 л. с. В результаті гібридний привід розвиває 750 л. с., на 250 сил більше, ніж у «пятисотке», а вся силова установка, включаючи секвентальную семиступінчасту коробку передач, розташований на задній осі. Однак через відсутність повного приводу розгін до сотні став швидше всього на 0,1 секунди. Хочете перевірити? Gran Turismo Sport виходить 18 жовтня.

Було — стало

Виртуальный гиперкар Peugeot L750 R Hybrid озадачил задним приводом