Виробник виявився не готовий до замовлень на хетч Opel Ampera-e

Производитель оказался не готов к заказам на хэтч Opel Ampera-e

Якщо ситуація не виправиться, то замовили модель у Європі зараз в кращому випадку отримають машину в 2019-м. Замість розміщення самих замовлень дилери Опеля почали складати списки очікування, тобто фактично це черга за право стати в чергу.

Е
лектрический хетчбек Opel Ampera-e (де-факто це Chevrolet Bolt EV, тільки для Європи) виявився настільки затребуваним в Старому Світі, що американці не встигають його випускати в потрібному темпі. Обидві моделі збираються на одному конвеєрі заводу GM Orion Assembly в Мічигані. При цьому і на Bolt попит у США росте безперервно, починаючи з лютого. В той місяць було продано близько тисячі машин, а у вересні — вже близько трьох тисяч. Це практично межа для всього виробництва, лімітованого швидкістю виготовлення електричних платформ Болта/Ампери. В результаті Opel попросив своїх дилерів тимчасово не приймати замовлення на Амперу.

П’ятидверка Ampera-e надає вельми привабливий пробіг на одній зарядці — 520 км циклу NEDC. А пара німецьких журналістів нещодавно встановили рекорд для цієї моделі — 754,9 км.

Як пояснює видання InsideEVs, тільки в Норвегії в перший день продажів 4000 чоловік зробили замовлення, але зараз, через п’ять місяців після офіційного старту, туди фактично не поставлено і тисячі машин. У Німеччині власниками нової моделі стали поки лише десятки водіїв, тоді як охочих придбати її — набагато більше. Деякі норвезькі дилери від відчаю навіть розглядають можливість самостійного імпорту Болта замість Ампери. Ні концерн GM, ні PSA, який нещодавно отримав фірму Opel, ніяк не коментують ситуацію. Залишається лише сподіватися на адаптацію виробництва до високого попиту.