Вибираємо автомобільні шини

Шина з більш низьким профілем забезпечує більш міцну їзду з поліпшеною керованістю, але має тенденцію бути більш гучною і дорогий, ніж автошини з більш Високим співвідношенням сторін.

Індекс швидкості і навантаження. Рейтинг швидкості вказує максимальну швидкість, з якою шина може нести відповідну їй номінальне навантаження.

Як тільки Ви дізнаєтеся правильний розмір шини для свого автомобіля, Вам потрібно подумати про якість шини, яка найкращим чином відповідає вашим потребам. Будь-які продаються автошини будуть відповідати суворим стандартам безпеки, однак шина кращої якості прослужить більше і дадуть Вам кращий досвід водіння.

Преміум шини

Завдяки Високоякісною конструкції і матеріалів, використовуваних у виробництві, шини преміум-класу, як правило, Витримують від 25 тис. До 40 тис.км при нормальному використанні.

Важкі інвестиції в дослідження, дизайн і технології означають, що шини преміум-класу Виграють в гальмівних характеристиках, економії палива, зчеплення (особливо у вологих умовах) і знижують рівень шуму.

Бренди преміум-сегмента: Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin і Pirelli.

Шини середнього класу

Якщо шини преміум-класу не відповідають Вашому цінового діапазону, Ви можете розглянути шини середнього класу. Бренди можуть бути не так добре відомі як преміальні бренди, але Ви як і раніше можете оцінити високу якість продукції.

Середній ціновий сегмент може забезпечити відмінне співвідношення ціни і якості, і в залежності від типу водіння, якому Ви дотримуєтеся, вони також можуть мати тривалий термін служби.

Автошини середнього цінового сегмента: Шины bridgestone, Avon, BF Goodrich, Falken, Firestone, Hankook, Kumho, Toyo, Uniroyal або Yokohama.

бюджетні шини

Бюджетні автошини — ризик, часом не виправданий. Влітку бюджетні шини будуть працювати так само, як і шини преміум-класу, однак тільки на сухому покритті. Мокра дорога — справжній ворог дешевої гуми.

Приклади: Росава, Кордіант, Landsail, Goodride, Evergreen або Белшина.

Тип автомобільного засобу

Легкові та легковантажні авто, кросовери, паркетники і автофургони все вимагають спеціальних шин, тому переконайтеся, що у Вас є можливість вибрати те що Вам необхідно. Як правило, у шин є спеціальні маркування чи позначення. Наприклад SUV — для кросоверів, VAN або Cargo — для легковантажних авто, HP і UHP — для швидкісних авто і т.д.

Сезонність

Найголовніше. У минулому у більшості водіїв була звичка тримати літні шини на своєму автомобілі цілий рік, але з часом все стали строго дотримуватися сезонності. Ви можете розглянути зимові або всесезонні шини для оптимальної роботи.

протектор шини

висновок

Щоб вибрати оптимальну шину потрібно ясно розуміти вищеописані моменти. Необхідно користуватися нескладними пунктами даного мануала — і Ваша зимова поїздка не стане непередбачуваною, а річна не принесе дискомфорту.