Updated: Шеф Audi Sport Стефан Вінкельман очолить Bugatti

Updated: Шеф Audi Sport Стефан Винкельман возглавит Bugatti

Стефан Вінкельман народився в 1964 році в Берліні, але виріс в Римі. Там же вивчав політологію, після чого продовжив навчання в Мюнхені. З 1994-го по 2004 рік Вінкельман працював у відділах маркетингу і продажів компаній Mercedes-Benz і FIAT. А з січня 2005-го по березень 2016-го Стефан керував фірмою Automobili Lamborghini S. p.A.

З
тефан Вінкельман встав біля керма спортивного підрозділу Audi в березні 2016 року. Німець провів реорганізацію відділення, змінив назву з Audi quattro GmbH на Audi Sport GmbH і курирував такі проекти, як родстер R8 Spyder, купе RS5, а також майбутні «ер-восьму» з заднім приводом і RS4 нового покоління. Однак ці автомобілі вийдуть на ринок вже без участі Вінкельмана. Видання Autocar з посиланням на джерело в концерні Volkswagen AG, повідомило, що вже з жовтня Стефан займе посаду глави фірми Bugatti Automobiles S. A. S., яку з лютого 2011 року очолює колишній керівник відділу досліджень і розробок у Porsche Вольфганг Дюрхаймер.

Updated: Шеф Audi Sport Стефан Винкельман возглавит Bugatti

Міхаель-Юліус Ренц, який народився у квітні 1957 року в Німеччині, працює в компанії Audi з 1994 року.

Updated: Шеф Audi Sport Стефан Винкельман возглавит Bugatti

Вольфганг Дюрхаймер в 1986-1998 роках обіймав різні керівні позиції в BMW. У Porsche опинився в 1999-му, а через два роки очолив відділ досліджень і розробок. З 1 червня 2014 року ― голова і головний виконавчий директор Bentley, а також президент Bugatti.

Гіперкар Bugatti Chiron продається з жовтня 2016 року, але це не означає, що у Вінкельмана не буде роботи. На ньому ― розробка і запуск у виробництво більш потужних модифікацій Широна Grand Sport і Super Sport. Також Стефан буде відповідати за електрифікацію моделей Bugatti і виведення на ринок абсолютно нової моделі. Подейкують, це буде кросовер з технікою від купе Chiron. А що буде з Audi Sport? Це відділення 1 жовтня очолить 60-річний Міхаель-Юліус Ренц, який в останні роки керував відділами продажів Audi на ринках Німеччини і Китаю.

Update

Сьогодні офіційно оголошено, що 53-річний Вінкельман вступить на посаду президента Bugatti Automobiles S. A. S. з першого січня 2018 року. Колишнього боса Дюрхаймера (59 років) правління VW Group з світом відпустило у відставку за власним бажанням, подякувавши за «видатну роботу». Одночасно була підтверджена зміна шефа в Bentley.

Источник: avto-drug.com