Універсал Lada Largus перейшов на вітчизняні двигуни

Универсал Lada Largus перешёл на отечественные двигатели

За підсумками дев’яти місяців 2017 року Largus замикає дюжину рейтингу найбільш продаваних автомобілів на нашому ринку. Результат: 22 053 машини, на дев’ять відсотків більше, ніж у минулому році.

П
очти два роки тому універсал Lada Largus відмовився від восьмиклапанного мотора 1.6 Renault K7M (84 к. с., 124 Н•м) на користь аналогічного вазовского агрегату 11189 (87 к. с., 140 Н•м). Причина — в собівартості. Адже K7M поставлялися в Тольятті з Румунії, а вітчизняний агрегат, зрозуміло, обходиться дешевше. Тепер вирішено прибрати з гамми і французький шестнадцатиклапанник 1.6 K4M потужністю 102 л. с., незважаючи на те, що його виробництво було налагоджено на Автовазі ще в 2013 році. Замість нього на Largus буде ставитися добре знайомий вазовський двигун з віддачею 106 к. с.

Универсал Lada Largus перешёл на отечественные двигатели

На Калині і Грант вітчизняний мотор 1.6 носить індекс 21127, але на моделях Vesta, X-Ray, а тепер і на Ларгусе — 21129. Він відрізняється випуском, шумопоглинаючим резонатором на впуску і опорами. Як і у K4M, привід ГРМ ремінною, фазовращателей немає, зате впускний колектор — із змінною геометрією.

Вазівський шестнадцатиклапанник трохи тяговитее французької: 148 Н•м проти 145, але максимум моменту досягається трохи пізніше: не на 3750 об/хв, а на 4200. Спеціально для цієї версії Ларгуса була модернізована п’ятиступінчаста «механіка» Renault JR5 з тросовим приводом. У неї змінені передавальні числа третьої, четвертої та п’ятої передач. Заявлено, що обороти на високій швидкості стали нижчими, а отже, зменшився шум і, звичайно, витрата палива. Вазівський мотор, на відміну від французького, дозволено «годувати» 92-м бензином, так що експлуатація Ларгуса стане дешевше.

Универсал Lada Largus перешёл на отечественные двигатели

Мотори Renault ставили на Ларгусы з самого початку виробництва в Росії в 2012 році. Минуло п’ять років — і від французьких агрегатів повністю відмовилися. Мабуть, до цього рішення вазовцев підштовхнув сильно зріс курс євро.

Ціни зі зміною силового агрегату не змінилися. Звичайні шестнадцатиклапанные Ларгусы продаються починаючи з середньої комплектації Norma, а для фургона це і зовсім топ-версія. Серед оснащення: дві подушки безпеки, кондиціонер, підігрів передніх сидінь і штатна аудіосистема. Вантажопасажирський Largus потужністю 106 к.с. обійдеться в 594 800 рублів, універсал — від 620 400 рублів. А піднесена версія Cross буде в багатій комплектації Luxe за 674 900.