Седан і хетч Ford Ka погано виступили на тестах Latin NCAP

Седан и хэтч Ford Ka плохо выступили на тестах Latin NCAP

На фото показаний фронтальний тест, проведений у листопаді 2015 року. Тоді седан заробив чотири зірки з п’яти. Але потім був введений новий протокол, і знадобився ще один раунд випробувань.

М
модель Ford Ka, також відома як Figo, засмутила експертів Latin NCAP, не дали їй жодного балу за захист дорослих. При бічному ударі рухомий візком права сторона автомобіля искорежилась так, ніби зроблена з фольги. Задні двері відчинилися. Ніяких підсилювачів і поглинають енергію удару зон в дверних панелях немає. Навіть бічні подушки безпеки (будь вони тут) не врятували б. Груди водія виявилася незахищеною зовсім.

Справедливості заради зауважимо, що в Форді бразильської збірки є фронтальні ейрбег, хоча їх відсутність в комплектаціях для Латинської Америки — звичайна справа. Але преднатяжителями ременя є тільки з боку водія.

За захист дітей Ford Ka, третій за популярністю автомобіль в Бразилії, отримав три зірки, тільки от підсумковий результат від цього краще не став. «Дивно, що такий великий виробник, як Ford, в черговий раз пропонує Латинській Америці модель з нульовим рейтингом. Ми заслуговуємо набагато більшого і закликаємо уряди терміново прийняти стандарти випробувань ООН (UN95) і зробити краш-тести обов’язковими для всіх транспортних засобів», — заявив генсек Latin NCAP Алехандро Фурас. На його думку, продажу небезпечних машин неприпустимі і повинні бути зупинені.