Розробники розповіли про паркетник Skoda Karoq RS

Разработчики рассказали о паркетнике Skoda Karoq RS

Якщо Karoq RS проб’є собі шлях на конвеєр, то буде виглядати приблизно як на цьому малюнку стороннього ілюстратора.

До
коли ми писали про підготовку до виходу моделей Seat Ateca Cupra, Volkswagen Tiguan R і T-Roc R, то припустили, що і їх побратим Skoda Karoq теж може обзавестися «гарячої» RS-версією. Гіпотеза підтвердилася: компанія дійсно вивчає такий варіант, хоча офіційно рішення по ньому ще немає. Про це виданню Auto Express розповів глава відділу розробок та досліджень Шкоди Крістіан Штрубе.

Разработчики рассказали о паркетнике Skoda Karoq RS

Вже точно вирішено, що в 2018 році у моделі Karoq з’явиться варіант Sportline з зовнішніми змінами, як на показаної тут старшій сестрі Шкоді Kodiaq Sportline.

За словами Штрубе, він бореться за Karoq RS так само, як перед цим боровся за Kodiaq RS (таку машину фірма випустить). Бос пояснив, що Karoq навіть більше підійшов би в якості основи для RS-варіанти, в силу менших розмірів і маси. Ще Штрубе заявив, що компанія здатна зробити Karoq RS однією з перших електрифікованих Шкод, оснастивши тим або іншим типом гібридної системи. Такий хід «було б цікаво обговорити», зауважив Крістіан. Нагадаємо: за попередніми даними, прийдешня «запальничка» Ateca Cupra отримає звичайну дволітрову «турбочетверку» з віддачею близько 300 л. с., а Kodiaq RS надасть вибір з бензинового і дизельного варіантів (обидва 2.0).