Проект Mitsubishi Re-Model A здивував сміливістю

Проект Mitsubishi Re-Model A удивил смелостью

Зовсім недавно ми подивувалися імплантації електричного приводу в Ягуар 1968 року, але тут історія ще більш закручена.

М
арка Mitsubishi святкує в цьому році своє сторіччя. А її первістка — Model A 1917 року — японці називають і першим серійним легковим автомобілем Країни висхідного сонця. Цікаво, що Model A була створена в суднобудівної компанії Mitsubishi Shipbuilding ще перед виникненням Mitsubishi Motors. До ювілею виробник підготував дивовижний проект: рестомод Model A з імплантацією гібридної системи від кросовера Outlander PHEV.

Проект Mitsubishi Re-Model A удивил смелостью

Оригінальний седан Model A мав «четвіркою» 2.8, розвивала 35 л. с. Настільки скромний за нинішніми уявленнями віддача тим не менш дозволяла машині досягати максималки в 97 км/ч. Цікаво, як поїде ветеран з 220-сильною гібридною установкою?

Проект Mitsubishi Re-Model A удивил смелостью

На заставці проекту намальований історичний автомобіль і контури паркетника. На початку ці дві машини і правда стояли буквально пліч-о-пліч, готуючись до «трансплантації органів».

Заради цієї божевільної затії північноамериканське крило Mitsubishi скооперировалось з відомим каліфорнійським ательє West Coast Customs, де і пройшла основна робота. За основу майстри взяли оригінальну четырехдверную Model A, яку дбайливо «роздягли». Аналогічно, по кісточках, вони розібрали один Outlander, щоб впровадити його агрегати в столітню легковик.

Проект Mitsubishi Re-Model A удивил смелостью

Кузов исходника довелося розтягувати, так що крім старих панелей автомобіль отримав порцію заново виготовлених.

Раму і каркас кузова Моделі А американці якось примудрилися сплавити з платформою від Аутлендера. У надра «дідка» вирушила бензоэлектрическая система, що дозволяє рухатися як на ДВС, так і на одній батареї, і, звичайно, на їх поєднанні. Сюди ж були імплантовані повний привід Super All Wheel Control, мультимедийка з інтеграцією смартфонів і система попередження фронтальних зіткнень.

Незвичайний рестомод, крім іншого, це ще і спосіб привернути увагу до гібридного Аутлендеру, який відомий вдома і в Європі, а на ринку США з’явиться лише в нинішньому грудні.

Францин Харзини, старший директор з маркетингу Mitsubishi Motors of North America, заявила: «Команда з West Coast Customs легко поєднала наше минуле, сьогодення і майбутнє у формі Mitsubishi Re-Model A. Це був енергійний і захоплюючий проект. Ми раді поділитися ним з усіма. Крім того, унікальна споруда надала нам можливість звернути увагу публіки на новий Outlander PHEV, який виходить на ринок в кінці цього року».

Семимісна Model A була розроблена на основі Фіата Tipo 3 (1910-1921 рр.). Машина збиралася вручну, так що між 1917 та 1921 роком було виготовлено всього 22 таких Mitsubishi. І все ж вони надали імпульс не тільки формуванню автомобільного крила величезного промислового конгломерату Mitsubishi, але і розвитку автопрому Японії як такого.

Телевізійна прем’єра дивини відбудеться шостого листопада під час показу спеціального епізоду передачі Inside West Coast Customs. У ньому буде розказано про всіх етапах проекту, від ескізів та споруди автомобіля до його перших випробувань. А на широкій публіці сучасний гібрид «доісторичної обгортці» буде представлений першого грудня на автошоу в Лос-Анджелесі.