Пікап Ford F-150 Police Responder отримав рейтинг переслідувача

Пикап Ford F-150 Police Responder получил рейтинг преследователя

Поліцейський пікап заснований просто на потужній варіації серійної моделі F-150 (до речі, оновилася в червні) і навіть не має якихось спеціально форсованим двигуном.

В
Мічигані завершилися всебічні випробування нових автомобілів для сил правопорядку. Це показаний ще навесні Ford Police Responder Hybrid Sedan (на базі моделі Fusion) і великий пікап F-150 Police Responder, побудований в липні. Обидві машини отримали від поліції рейтинг pursuit-rated — тобто вони придатні не тільки для простого патрулювання, але і для погонь. Фордовци хваляться тим, що це перші гібрид і повнорозмірний пікап, які мають такий статус.

Пикап Ford F-150 Police Responder получил рейтинг преследователя

Пікап Police Responder побудований на основі повнопривідного варіанту F-150 з кабіною SuperCrew і платформою на 5,5 фути.

Під капотом пікапа — двигун V6 3.5 EcoBoost, який видає 380 к. с. і 637 Н•м, поєднаний з десятиступенчатым «автоматом». Тести поліції показали, що гігант F-150 Police Responder набирає з місця до 60 миль/год (97 км/год за 6,3 с, рівно за стільки прискорюється позашляховик Police Interceptor Utility на базі Експлорера (у того EcoBoost трохи скромніше — 370 к. с. і 475 Н•м). Правда, всіх їх обходить Police Interceptor Sedan з 370-сильним Экобустом 3.5 (на базі Торэса) — 5,6 с. За ним же — кращий серед поліцейських машин час кола на трасі Grattan Raceway і краще середнє час в поліцейській гонці на витривалість (32 кола по гоночному кільцю, що імітують довгу роботу агрегатів під високим навантаженням).

Пикап Ford F-150 Police Responder получил рейтинг преследователя

В оснащення поліцейської версії пікапа входить пакет FX4 Off-Road (помічник спуску з пагорба, електронне блокування заднього диференціала, позашляхові амортизатори, захист бака, роздатки і переднього диференціала). Опція — буксирувальний пакет (маса причепа — до 3175 кг). Паспортний кліренс дорівнює 239 мм

Розробники розкрили параметри силової установки і на гібридному седані Police Responder. Як ми і думали, номінальні дані ті ж, що у вихідній цивільної версії: мотор 2.0 (143 к. с. 175 Н•м) плюс електродвигун, безступінчата трансмісія і сумарна віддача системи в 190 л. с. проте навіть такі скромні вихідні дані дозволили нової бензоэлектрической моделі обійти «дідка» Crown Victoria Police Interceptor (V8 4.6, 254 к. с.) розгін з нуля до 100 миль/год (161 км/ч) — 23,1 з проти 24,4.

Пикап Ford F-150 Police Responder получил рейтинг преследователя

У патрулюванні Police Responder Hybrid Sedan набагато вигідніше пішов у відставку седана Crown Victoria з «вісімкою». Ветеран мав витратою палива в міському циклі до 14,7 л/100 км, а новенький гібрид — 5,88 л/100 км.

Завдання нової моделі — переслідувати порушників і в місті, і на трасі, і на путівці, і поза доріг.

Гібридний седан і пікап F-150 Police Responder збільшили асортимент поліцейських Фордів до семи (крім них і пари машин з приставкою Interceptor є ще пікап і позашляховик для спеціальних підрозділів і фургон для перевезення ув’язнених). Замовлення на Ford Police Responder Hybrid Sedan компанія вже приймає, а повнорозмірний пікап-переслідувач буде доступний поліцейським з весни 2018 року.