Паркетник Fiat 500X оновився для зміни модельного року

Паркетник Fiat 500X обновился для смены модельного года

Зміни в екстер’єрі звелися до додавання в гаму кольорів кузова двох варіантів: Alpi Matte Green (на фото) і коричневого відтінку Donatello Bronze. Вони були доступні і раніше, але тільки в особливому виконанні S-Design.

Т
рехлетний період з моменту прем’єри кросовера Fiat 500X минув. Настав час для планового оновлення. На рестайлінг воно ніяк не тягне, і взагалі — доопрацювання вельми скромні. Екстер’єр італійці чіпати не стали і просто розширили список опцій. Силових агрегатів реформа теж не торкнулася. Єдиним істотним нововведенням слід вважати мультимедійну систему Uconnect HD Live наступного покоління. У неї більше можливостей для підключення до онлайнових сервісів і семидюймовий дисплей (раніше була діагональ на 3,5, п’ять або 6,5 дюйма).

Паркетник Fiat 500X обновился для смены модельного года

Попередній медіацентр був швидше радіоприймачем з Bluetooth, а новий підтримує інтерфейси Apple CarPlay і Android Auto. «Ікс» став останнім в сімействі «пятисотых», кому дістався цей комплекс. Трохи раніше системою обзавівся Fiat 500L City Cross.

Щоб розібратися, чому FIAT не пішов на більш сміливі кроки, звернемося до статистики європейських продажів моделі 500X. Вона входить у п’ятірку бестселерів сегмента. Якщо в 2015-му було реалізовано 74 262 машини, роком пізніше — 104 931 штука. Щомісячний попит зараз нестабільний і коливається в межах 3,5–11 тисяч автомобілів. Оновлення покликане владнати ситуацію. Кросовер в міській версії City Look коштує від 18 840 євро (1,3 млн рублів), у вседорожной Off-Road Look — 22 540 (1,5 млн).