Модель Lotus Elise Cup 260 приверне клієнтів рідкістю

Модель Lotus Elise Cup 260 привлечёт клиентов редкостью

Втілив пристрасть Лотуса до автоспорту, цей дорожній автомобіль, прикрашений прапором Юніон-Джек на торцевих пластинах і лавровим вінком на лівій стійці, буде випущений лімітованим тиражем.

П
ринципиально інших Лотусів, створених за фінансової підтримки нового власника — Geely — ще треба почекати. А поки британці продовжують робити те, що у них виходить найкраще: придумують дивовижні варіації перевірених моделей. На цей раз випадок особливий: у світ вийшов самий динамічний і найздібніший на треку дорожній Lotus Elise отримав приставку до імені Cup 260.

Модель Lotus Elise Cup 260 привлечёт клиентов редкостью

Тут вуглепластикові деталі аеродинамічного оперення, капот, кришка моторного відсіку, крісла та пороги, полегшені складові гальмівні диски, полікарбонатне заднє скло, літієва батарея, ковані колісні диски. Все, що може додати маси (кондиціонер, звукоізоляція, аудіосистема) — винесено в опції.

Нова модель заснована на targ Cup 250, але потужніше і легше неї. Компресорна «четвірка» 1.8 переналаштована на видачу 253 к. с. (+7) та 255 Н•м (+5). Споряджена маса нижче на 15 кг (902), суха дорівнює 869 кг, а при установці опціональною титанової вихлопної системи — і зовсім 862 кг Двигун сполучений з шестиступінчастою «механікою» і диференціалом з електронним блокуванням. Розгін з місця до сотні у нового Elise триває 4,2 с (на 0,1 с краще, ніж у Cup 250).

Модель Lotus Elise Cup 260 привлечёт клиентов редкостью

Велика частина інтер’єру оброблена чорною алькантарою з контрастною прострочуванням. При замовленні можна вибрати інші поєднання кольорів і вставки зі шкіри або тканини. Новинка: вуглепластиковий козирок комбінації приладів.

По максималці Cup 260 трохи поступається версії Cup 250 (243 км/ч проти 248) з-за інших передавальних чисел трансмісії та інших налаштувань аеродинаміки. Зате у моделі 260 — найвище притискне зусилля серед усіх дорожніх Elise: на максималці воно еквівалентно вагою 180 кг, тоді як на Cup 250 — «всього» 155 (і це вже було більше, ніж на інших Elise).

Модель Lotus Elise Cup 260 привлечёт клиентов редкостью

Передні крила отримали вентиляційні «зябра» нагорі. Це стало одним з факторів, які поліпшили притиск на великій швидкості.

Шасі теж отримало ряд обновок. Колісні диски тут на 10 мм ширше тих, що стоять на 250-му Elise Cup. Відповідно відрізняються і шини (це Yokohama Advan Neova AD08R розмірністю 205/45 R16 спереду і 235/40 R17 ззаду). Вперше на Elise з’явилися настроювані амортизатори Nitron (24 рівня зусилля на стиск та відбої) з коаксіальними пружинами тієї ж марки. Гальмівні супорти обрані різні: спереду AP Racing (двухпоршневые), а ззаду однопоршневые Brembo. Діаметр гальмівних дисків по 288 мм

Модель Lotus Elise Cup 260 привлечёт клиентов редкостью

Колір Championship Gold придуманий до святкування 70-річчя Лотуса в 2018 році. З листопада 2017-го він буде доступний для інших Лотусів за програмою Lotus Exclusive.

Клайв Чепмен (фото вгорі), син засновника фірми Lotus Коліна Чепмена і директор Classic Team Lotus, заявив: «Кожен із спортивних автомобілів, випущених Group Lotus, носить справжній дух Lotus, заснований моїм батьком майже 70 років тому. Я надзвичайно пишаюся тим, що його спадщина і досягнення визнаються і відзначаються у цій знаковій версії Elise».

Модель Lotus Elise Cup 260 привлечёт клиентов редкостью

При шліфуванні аеродинаміки Cup 260 інженери використовували напрацювання моделей Elise Race 250, Evora GT430 і 3-Eleven. Так 3-Eleven поділився великим антикрилом (з доопрацюванням).

На фірмовому треку в Хетеле 260-ї Cup проходить коло за 1:32, що на 2,5 швидше, ніж справляється із завданням більш скромний Elise Cup 250. Але ще прикметніше, що це на 1,5 з краще, ніж показник гоночного побратима по імені Elise Race 250. Модель Race компанії тепер явно доведеться підтягувати до можливостей дорожнього родича. Буде випущено всього лише 30 двохдверок Lotus Elise Cup 260 (для всіх ринків у сумі). Початкова ціна автомобіля становить 59 500 фунтів стерлінгів (4,5 млн рублів).

Источник: bestsport.com.ua