Марка Nissan відкличе в Японії більше мільйона машин

Марка Nissan отзовёт в Японии больше миллиона машин

Компактвен Nissan Note в січні був визнаний самим продаваним автомобілем в Країні висхідного сонця. За три місяці вдалося реалізувати більше 42 000 штук, причому 70% попиту довелося на гібридну версію e-Power.

М
міністерство транспорту Японії виявило, що на п’яти з шести заводів Ніссана перевірку безпеки автомобілів проводили несертифіковані фахівці. Як повідомляє агентство Reuters, у зв’язку з цим порушенням компанія Nissan зобов’язана відкликати всі машини, продані на внутрішньому ринку за останні три роки: 1 146 671 примірник, близько 560 тисяч — легковики. Вони повинні пройти додаткову експертизу у офіційних інспекторів.

Марка Nissan отзовёт в Японии больше миллиона машин

«Ми приносимо нашим клієнтам найщиріші вибачення за турботу і незручності, — покаявся генеральний директор Хірото Саикава. — Nissan ретельно розслідує, чому це сталося, і вже вживає заходів для запобігання подібних інцидентів. Ми докладемо всі зусилля, щоб відновити довіру».

У себе вдома Nissan продає 10% від загального обсягу. За даними BBC, відгук обійдеться в 25 млрд ієн ($222 млн). На цьому тлі акції другого за величиною автовиробника Японії впали на 5%. Компанія підкреслює: «Наші клієнти можуть продовжувати використовувати свої автомобілі, як правило, без проблем, однак буде проведена повторна перевірка в відповідності з законом. Ми повідомимо споживачів, як тільки будуть завершені всі приготування до інспекції». Зауважимо, попередній великий скандал в Японії стався з вини Mitsubishi і завершився для «трьох діамантів» інтеграцією в альянс Renault-Nissan.