Марка Daihatsu підготувала чотири світові прем’єри

Марка Daihatsu подготовила четыре мировые премьеры

Крайній праворуч автомобіль нам вже знайомий. Це концептуальний мінівен Daihatsu DN Multisix, показаний влітку в Індонезії. Інші машинки абсолютно нові.

До
компанії Daihatsu минулої весни виповнилося 110 років, тому на головній виставці в Токіо вона вирішила блиснути особливо яскраво і побудувала чотири концепту: наймиліший седанчик DN Compagno, агресивний кросовер DN Trec, зворушливі кей-кари DN U-Space і DN Pro Cargo. Пропустимо вперед «чотирьохдверне купе» Compagno, адже це відроджене ім’я. Так називалося ціле сімейство моделей Daihatsu періоду 1963-1970 рр .. Червоний автомобільчик адресований активним літнім людям і здатний прийняти на борт двох дорослих, оскільки на другий ряд сидінь можна хіба що кинути речі.

Марка Daihatsu подготовила четыре мировые премьеры

За ретро-зовнішністю Compagno ховається інтер’єр, який прогресивні пенсіонери, безсумнівно, оцінять. Концепт вимахав на 4200 мм у довжину, на 1695 в ширину і на 1430 мм у висоту. Седану покладений або літровий турбомоторчик, або гібридна установка з двигуном 1.2

Марка Daihatsu подготовила четыре мировые премьеры

Експерименти зі злими на вигляд кросоверами фірма почала два роки тому з концептів Daihatsu FT і FX. Новенький DN Trec (довжина 3980 мм, ширина — 1695, висота — 1600 мм) виглядає готовим до серії. Залишилося прибрати відкриваються проти ходу задні двері і камери замість бічних дзеркал. По техніці паркетник повторює Compagno.

Марка Daihatsu подготовила четыре мировые премьеры

Мікровен DN U-Space оформлений як електрокар, хоча оснащується бензиновим двигуном об’ємом 660 «кубиків». Чотиримісна машина повинна підійти матерям, які відвозять дітей в школу і відправляються за покупками. Для досягнення тих же цілей вже пропонується Daihatsu Move Canbus.

Марка Daihatsu подготовила четыре мировые премьеры

Електромобіль DN Pro Cargo може служити мобільним офісом лікаря, як на фото, або пересувним міні-кафе. Колір кузова відсилає до трициклу Daihatsu Midget 1957 року. Пандуси для інвалідних крісел ми вже бачили у концептів Nori Ori і Tanto.

Марка Daihatsu буде просувати в Токіо свій новий слоган «you Light up». У ньому виражається прагнення зробити образ життя клієнтів яскравіше і полегшити для них повсякденну рутину. Компанія вже використовує архітектуру материнської Тойоти, називаючи платформену матрицю DNGA (Daihatsu New Global Architecture). Залишається сподіватися, що вся четвірка концептів знайде серійне застосування. Тримаємо кулачки за седан DN Compagno, адже подібне «мі-мі-мі» більше ніхто не запропонує. Хіба що Honda.