Майбутня Mazda 3 здалася в образі концепту Kai

Будущая Mazda 3 показалась в образе концепта Kai

Дебют концепт-кара Mazda Kai відбувся на Токійському мотор-шоу 2017 року. Довжина пятидверки становить 4420 мм, ширина і висота ― 1855 і 1375 мм відповідно. Колісна база ― 2750 мм Mazda 3 третьої генерації довше, вже і вище, а відстань між осями менше.

Н
инішня Mazda 3 відмінно виглядає, володіє приємним інтер’єром і запальним шасі. До того ж, порівняно з попередниками, машина м’якше й тихіше. Але навіть такого набору мало для успіху в Європі. З 2014-го по 2016 рік в Старому Світі реалізували всього 143 751 автомобіль. Так, за один тільки 2016-й Volkswagen Golf розійшовся тиражем в 490 тисяч! Тому надії на виправлення ситуації вже можна покладати на нове покоління Мазди 3, яке вийде в 2019 році. А концепт-кар Mazda Kai розповість нам, як буде приблизно виглядати серійна «трійка» з новими і модернізованими двигунами кузовом і шасі.

Будущая Mazda 3 показалась в образе концепта Kai

Простір в арках майже повністю займають колеса з шинами Yokohama Advan розмірністю 245/35 R20. Гальма Brembo шестипоршневі спереду, а ззаду ― чотирьохпоршневі.

Mazda Kai з невеликою площею бічного скління виглядає динамічно, а з деяких ракурсів гранично агресивно. Пятидверному кузову з масивної задньою стійкою впору нове фірмове особа Мазди, а накачаної філейною частиною з характерними ліхтарями Kai нагадує колишні Сеати. Всередині панує мінімалізм: широкі горизонтальні панелі, мінімум фізичних кнопок, які замінюють сенсорні поверхні, і дисплей мультимедійної системи у всю ширину передньої консолі. Приладова панель ― три віртуальних циферблата з тахометром в головній ролі.

Будущая Mazda 3 показалась в образе концепта Kai

Сенсорної шайбою на центральному тунелі управляється мультимедійна система з навігацією. За допомогою панелей, що реагують на дотик, працюють навіть електросклопідйомники і внутрішні дверні ручки.

Про технічну начинку Мазди 3 четвертої генерації японці повідали на журналістському заході, де були представлені прототипи прийдешньої машини, але в кузові попередника. Відомо, що «трійка» отримає більш міцну конструкцію кузова і переналаштоване шасі: керованість повинна залишитися живою при поліпшеній плавності ходу. Особлива увага приділяється шумоізоляції, оптимізувати яку будуть спеціальними вставками в прихованих порожнинах кузова. І, звичайно ж, для моделі готують нові двигуни сімейства Skyactiv-X. Бензинові агрегати з підвищеним ступенем стиснення і приводним нагнітачем типу Roots будуть працювати по циклу Міллера. Це обіцяє поліпшення економічності на 20-30% і тяговитости на 10-30%.