Купе Polestar 1 почне нову історію марки в Китаї

Купе Polestar 1 начнёт новую историю марки в Китае

Інженери не призвели точні розміри, повідомивши лише про довжині двухверки — 4,5 метра, а колісна база, мовляв, на 320 мм коротше, ніж у Volvo S90 (виходить 2621 мм). Стало бути, правдиві чутки про те, що «одинички» багато загального з наступним поколінням Volvo S60.

Г
ибридный прототип Volvo Concept Coupe шведи представили, страшно подумати, чотири роки тому. Як з’ясувалося пізніше, цим концептом старший віце-президент з дизайну Volvo Томас Ингенлат окреслив нову стилістику бренду, нині втілену в седані Volvo S90, а фари «Молот Тора» отримали й інші моделі. Тепер Ингенлат очолює марку Polestar, яка здобула самостійність і сьогодні представила свого первістка — спорткупе Polestar 1. Воно дуже схоже на Volvo Concept Coupe буквально у всьому. В описі моделі застосовуються терміни Electric Performance Hybrid і Grand Tourer Coupe.

Купе Polestar 1 начнёт новую историю марки в Китае

Polestar 1 першим з дорожніх автомобілів використовував підвіску Ohlins CESi: амортизатори з контрольованими електронікою клапанами підлаштовуються під дії водія, дорожні умови за дві мілісекунди. Можна змінювати налаштування під свої уподобання. Що до механічної частини, тут подвійні поперечні важелі спереду і багаторичажка Integral Link ззаду.

Підключається гібрид Полестара побудований на вольвовской платформі SPA, переробленої на 50%. Развесовка по осях — 48:52 на користь корми. Автомобіль оснащений бензиновою «четвіркою» 2.0 серії Drive-E з механічним компресором і турбонаддувом, що стоїть на передній осі. Ззаду знаходяться два 80-кіловатних електродвигуна (218 л. с.), сполучених планетарною передачею. Є в машині і допоміжний стартер-генератор. У сумі ця установка видає 600 л. с. і 1000 Н•м, а батарея ємністю 34 кВт•год забезпечує пробіг на чистій електротязі в 150 км — це найбільший запас ходу серед усіх гібридів, представлених на ринку.

Купе Polestar 1 начнёт новую историю марки в Китае

Чотиримісний салон по архітектурі традиційний для Volvo. Оформлення передньої панелі нагадує, що кузов виготовлений з вуглеволокна. До нового логотипу Полестара доведеться звикати. Зупиняють купе гальма Akebono з шестипоршневими супортами і 400-міліметровими вентильованими дисками.

Майбутнє марки Polestar безпосередньо пов’язане з інвестиціями від материнської Geely в розмірі 640 млн євро і Китаєм. Саме там, у Ченду, на новому достраивающемся виробничому об’єкті Polestar Production Centre в середині 2019-го почнеться випуск «одинички». Максимальний тираж — 500 машин в рік. До того ж моменту повинні бути підготовлені ще дві моделі, але вже чисто електричні — Polestar 2, прямий конкурент Тесли Model 3 і великий кросовер Polestar 3. Продавати свою продукцію компанія має намір по підписці з щомісячною абонентською платою за оновлення і різноманітні послуги: планове ТО, автомийка, консьєрж і так далі. Загалом, буде цікаво.