Купе і кабріолет Mercedes-Benz E-класу стали «помірними» гібридами

Купе и кабриолет Mercedes-Benz E-класса стали «умеренными» гибридами

Крім інших завдань, пристрій EQ Boost відповідає за функцію start/stop і режим руху накатом із зупиненим ДВС, а при гальмуванні вона збирає і переправляє в батарею до 12 кВт потужності.

До
компанія Daimler розповіла про технічні обновках на купе і кабріолеті Mercedes-Benz E-класу. Основна — це модульний дволітровий бензиновий мотор M 264 (299 к. с. і 400 Н•м) з фільтром твердих частинок, 48-вольтової бортовою мережею і навісним стартером-генератором EQ Boost з ремінним приводом. На відміну від простого стартера, цей комбінований вузол виконує ще і роль тягового електродвигуна. На початковому етапі розгону (до 2500 об/хв) він здатний додавати до зусиллям «четвірки» свої електричні 10 кВт (13,6 л. с.) і 150 Н•м. Поєднаний цей мотор з девятиступенчатым «автоматом».

Купе и кабриолет Mercedes-Benz E-класса стали «умеренными» гибридами

Ще одна коригування в гамі: на купе і кабріолетом Е-класу повний привід тепер можна поєднувати з дволітровими версіями E 200 (184 л. с.) і E 220 d (194 к. с.), тоді як на старті цих моделей приставка 4Matic красувалася тільки на машинах з трилітрової бензинової «шісткою» (333 л. с.).

Версії купе і кабріолета з таким силовим агрегатом отримали індекс Е 350. Закрита модифікація прискорюється з місця до сотні за 5,9 с, а відкрита — за 6,1 с. Максималка, як водиться, обмежена на 250-ти, а витрата палива в комбінованому циклі у нових машин дорівнює 6,7 і 6,8 л/100 км

У російському представництві компанії Драйву розповіли, що цей дволітровий мотор з «е-кью-бустом» на нашому ринку дебютує спершу на новому CLS, у другій половині наступного року. Також він буде впроваджений на С-класі і GLC-класі, а потім вже і на згаданих вище «єшках». Ми ж додамо, що пізніше у M 264 з’явиться модифікація під поперечну компонування і вона буде подарована A-класу і його передньопривідним родичам.