Корпорація Toyota завершила виробництво в Австралії

Корпорация Toyota завершила производство в Австралии

Останнім автомобілем, що зійшли з конвеєра заводу в Альтоне, став зібраний у вересні гібрид Toyota Camry. Всього за 30 років австралійці випустили 2 168 104 примірника цієї моделі. Семихвилинний відеоролик демонструє, що церемонія включала парад.

З
сьогодні на підприємстві TMCA (Toyota Motor Corporation Australia) неподалік від Мельбурна відбулася урочиста церемонія закриття автозаводу. Легковики Тойоти випускалися на Зеленому континенті протягом 54 років. За цей час було проведено 3 451 115 машин дев’яти моделей. Але тепер бізнес по ряду причин невигідний і навіть збитковий, в тому числі з-за сильної австралійської валюти. Здавалося б, подія сумне, проте 3000 нинішніх і колишніх співробітників, постачальників, дилерів та офіційних осіб раділи. Чому?

Корпорация Toyota завершила производство в Австралии

«Я висловлюю щиру подяку всім людям, хто підтримував нашу діяльність в Австралії. Хоча виробничий процес сьогодні закінчився, ми докладемо навіть більше зусиль, ніж раніше, щоб залишатися тут улюбленим всіма автовиробником», — заявив президент Акіо Тойода.

Справа в тому, що рішення про закриття заводу було прийнято три роки тому. З тих пір японці надають звільненим працівникам допомогу у пошуку роботи у вигляді індивідуальних консультацій з питань кар’єри, інформації про вакансії, професійної перепідготовки і так далі. Ця діяльність триватиме до середини 2018-го. Вже оголошено про створення фонду Toyota Community Foundation Australia з капіталом 32 мільйони австралійських доларів (21,3 млн євро), який займеться освітньої підтримкою школярів і студентів. Сам завод перетвориться у навчально-виробничий комплекс. Так що Toyota, на відміну від Форда, не йде з країни, грюкнувши дверима. Останньою в черзі на вихід варто марка Holden.