Компанія Toyota почне випуск електрокарів в Китаї в 2019 році

Компания Toyota начнёт выпуск электрокаров в Китае в 2019 году

Останній приклад еволюції моделі C-HR — концепт Hy-Power з гібридною системою збільшеної потужності (точне значення японці не розкрили), представлений у вересні.

І
будівля Asahi Shimbun розкрило деякі подробиці планів Тойоти по висновку електрокарів на ринок Піднебесної. Як раніше і передбачалося, первістком стане чисто батарейна версія кросовера C-HR. При цьому багато компоненти для неї, зокрема тягові батареї, будуть локального виробництва. На потік модель повинна стати в 2019 році і вже на старті тираж складе декілька тисяч штук в рік.

Компания Toyota начнёт выпуск электрокаров в Китае в 2019 году

Електрокар буде використовувати систему управління електродвигуном, відпрацьовану на гібриді і взагалі в частині електроніки помітно перетинатися з двоякодвижимой моделлю.

Такий варіант C-HR буде призначений лише для Китаю, але для інших ринків Toyota створить інший масовий електрокар, який вийде в світ у 2020-м. Чому саме Китай в пріоритеті — зрозуміло: за місцевим правилам в 2019-му не менше 10% всіх машин, що продаються тим або іншим виробником, повинні складати електрокари і гібриди типу Plug-in, далі ця частка буде збільшуватися і дійде до 20% в 2025-м.

Компания Toyota начнёт выпуск электрокаров в Китае в 2019 году

У недавньому інтерв’ю CNBC голова компанії Toyota Такесі Утиямада заявив про скептичному ставленні до швидкого переходу на електрокари. Перш ніж такий трапиться, необхідні ще два або три технологічних прориву, сказав бос. Проблемами все ще є запас ходу, час зарядки і термін життя батарей.

Порушників штрафуватимуть або змусять купувати спеціальний дозвіл на роботу на ринку, що по суті те ж саме. З одними ж бензоэлектрическими моделями шуканий відсоток реалізації не забезпечити. А враховуючи обговорення китайськими властями питання про заборону продажів легковиків з ДВС, готуватися до такого розвитку подій потрібно завчасно. Нагадаємо, що Toyota веде роботу по розвитку та комерціалізації технології твердотільних батарей, чий масовий вихід на ринок очікується в районі 2022 року. А для проектування і випуску нового покоління електрокарів об’єднала сили з Маздою і Denso.