Китай вводить жорсткі квоти на електрокари

У місцевих виробників з’явиться спеціальна система балів

Китай вводит жесткие квоты на электрокары

Влада Китаю з 2019 року вводять жорсткі мінімальні квоти на продаж електромобілів, автомобілів з гібридними двигунами і автомашин на альтернативному паливі – так званих New Energy Vehicles (NEV). Про це повідомляє Deutsche Welle.

З 2019 року компанії, щорічно випускають або імпортують понад 30 тисяч звичайних автомобілів, повинні дотримуватися певні квоти на підставі спеціальної системи балів. За повністю електричні автомобілі виробники будуть отримувати більше балів, ніж за машини з гібридним двигуном. За випуск альтернативних машин, здатних долати великі відстані, передбачені додаткові очки.

У 2019 році компанії з річними продажами на ринку КНР понад 30 тисяч автомобілів повинні реалізувати не менше 10% машин з гібридними або електричними двигунами. До 2020 року ця квота збільшиться до 12%.

За невиконання квот компанії будуть зобов’язані купувати бали у інших фірм, або платити штрафи. Спочатку квоти в розмірі 8% планувалося ввести ще в 2018 році, але уряд ФРН на переговорах з Пекіном домоглося пом’якшення вимог.

Введення квот в більш ранні терміни тільки посилить тиск на німецькі автоконцерни VW, BMW і Daimler, для яких КНР є найбільшим ринком збуту, відзначає dpa.